Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

25 november 2005

Onderwerp: Onderzoek naar vermiste Apeldoorner

Een speciaal rechercheteam van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland is deze week een onderzoek begonnen naar aanleiding van de vermissing van de 58-jarige Apeldoorner Henk Wildeman. Tips over de vermiste man kunnen worden doorgegeven aan 0900 - 8844 of het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

De politie is verleden weekend een onderzoek begonnen toen de familie de vermissing van Wildeman meldde. De Apeldoornse handelaar in edelmetalen was plotseling verdwenen terwijl belangrijke persoonlijke spullen èn zijn medicatie in zijn chalet op een camping in Beekbergen bleken te liggen. Vooral het feit dat de medicatie die de Apeldoorner voor zijn reuma nodig heeft, was achtergebleven, verbaasde de familie.

Ook stond zijn auto nog bij het chalet en uit een eerste onderzoek bleek, dat hij enkele afspraken aan het eind van de week niet was nagekomen.

De politie sluit niet uit, dat de man er zelf voor heeft gekozen om even geen contact met familie of vrienden te hebben, maar het gegeven van de achtergebleven spullen bevreemdt ook het rechercheteam. Er zou ook sprake kunnen zijn van een ongeval of het feit, dat Wildeman niet vrijwillig is verdwenen. Al deze gegevens waren de reden voor het opstarten van een speciaal rechercheteam.

De vermiste Henk Wildeman voldoet aan het volgende signalement: ongeveer 1.80 m, dik postuur, donkerblond haar en ietwat kalend bovenop z'n hoofd. De man heeft rechts een glazen oog. Over zijn kleding is niets bekend.

De politie verzoekt mensen die de vermiste man na woensdag 16 november 2005 nog hebben gezien of andere informatie kunnen verschaffen, contact op te nemen met het rechercheteam. Men kan ook contact opnemen met het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 - 7000.

Einde bericht.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --