Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

25 november 2005

Apeldoorn - Automobilist rijdt door na aanrijding

Een nog onbekende bestuurder van een bestelauto is donderdagmorgen (24/11) na een aanrijding met een andere bestelauto op de Koninginnelaan doorgereden. Een 60-jarige man uit Hilversum parkeerde zijn bestelauto aan de Koninginnelaan en wilde net gaan laden toen rond 10.05 een andere bestelauto passeerde en de spiegel raakte die hierdoor afbrak. De politie is op zoek naar de doorrijder.

Apeldoorn - Automobilisten onder invloed

Tijdens een alcoholcontrole waren vrijdagmorgen (25/11) vroeg drie automobilisten onder invloed van alcohol. De politie controleerde rond 01.00 uur op de Hoenderloseweg een 58-jarige automobilist uit Odiliapeel. De man bleek onder invloed en blies op het politiebureau een promillage van 0,7. De politie hield vrijdagmorgen vroeg rond 01.20 uur op de Stationsstraat een 45-jarige automobilist uit Apeldoorn aan. Ook hij was onder invloed. Pogingen een ademanalyse te laten blazen mislukte waarop een arts van de GGD bloed afnam. Een 22-jarige plaatsgenoot werd rond 01.00 op de Brinkhorstweg gecontroleerd. Hij blies later op het politiebureau een promillage van 0,7. De politie maakte in alle drie gevallen proces-verbaal op.

Apeldoorn - Vrouw betrapt autokraker

Een 32-jarige vrouw uit Wilp heeft donderdagavond (24/11) op een parkeerplaats aan de Aristotelesstraat een autokraker in haar auto betrapt. De vrouw kwam rond 21.15 uur bij haar auto en zag de man in de auto zitten. Bij het zien van de vrouw ging de man er vandoor. Het hele instrumentenpaneel compleet met kilometerteller zat al los en hing alleen nog aan de draden. De vrouw lichtte de politie in die een onderzoek instelt.

Apeldoorn - Politie houdt insluiper aan

De politie heeft donderdagmiddag (24/11) op de Bartelsweg een 44-jarige Apeldoornse insluiper aangehouden. De man was eerder rond 13.15 een woning aan de Canadalaan binnen gegaan en door de 48-jarige bewoonster overlopen. De vrouw waarschuwde de politie en gaf een goed signalement door. De politie ging op zoek en trof de man rond 13.30 uur op de Bartelsweg aan. Hij werd aangetroffen in een tuin achter een woning. De politie bracht de verdachte over naar het politiebureau en sloot hem in voor nader onderzoek.

Apeldoorn - vandalen aangehouden

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (25/11) in een tuin van en woning aan de Koninginnelaan twee vandalen aangehouden. De 29-jarige bewoonster belde rond 03.50 uur de politie dat er twee mannen in de tuin stonden te schreeuwen. Zij hadden bovendien een raam vernield. De politie hield een 19-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige man uit Almere aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek wees uit dat er nog een derde verdachte bij betrokken was geweest. Dit bleek de 23-jarige broer van de 24-jarige man uit Almere te zijn. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Winkeldief gepakt

Dee politie heeft donderdagmiddag (24/11) in een winkel aan de Hofstraat een 19-jarige man uit Apeldoorn aangehouden die een T-shirt had gestolen. Winkelpersoneel zag rond 16.00 uur dat de man met twee shirts een pashokje in ging en er met één weer uitkwam die hij in een rek hing. De man verliet hierop de winkel. De politie hield de man aan en op het politiebureau kwam het T-shirt tevoorschijn en bekende hij de diefstal. De politie zond de man na verhoor heen.

Apeldoorn - Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft donderdagmorgen (24/11) in een woning aan de Linie een complete hennepkwekerij opgerold. De politie ging rond 10.15 uur de woning binnen die niet werd bewoond en alleen als hennepkwekerij diende. In de woning was flinke water- en breekschade ontstaan. De 34-jarige hoofdbewoner had sinds een jaar de woning aan een familielid onderverhuurd. De politie zal nog contact opnemen met deze verdachte. De politie lichtte de NUON in die ter plaatse kwam en gaat verder met het onderzoek.

Uddel - Man nog celstraf tegoed De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (25/11) bij het Uddelermeer een 35-jarige automobilist uit Puten aangehouden die nog celstraf tegoed had. De politie zag de man vrijdagmorgen rond 06.00 uur rijden. Onderzoek wees uit dat de verdachte nog 46 dagen celstraf te goed had. De politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau in Apeldoorn waar hij werd opgesloten in een cel.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --