Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

24 op 25 november Ermelo Putterweg 24 november Omdat goede verlichting zeker in deze regenachtige en donkere dagen van levensbelang is controleert de politie hier extra op. Op de Putterweg werden 10 fietsers bekeurd omdat ze geen werkende verlichting hadden.

Elburg Wildemastraat Poging inbraak In de avond of nacht van 24 op op 25 november is getracht in te breken in een woning. Dat bleek uit de braakschade die aan de voordeur en garagedeur zichtbaar was. De voordeur is ook daarwerkelijk geforceerd, maar de daders zijn niet binnen geweest. Vermoedelijk werden ze afgeschrikt door de honden van de bewoners die aansloegen.

Hattem Geldersedijk Schoorsteenbrandje 24 november 13.26 uur De brandweer kreeg melding van een schoorsteenbrand in een woning. Nadat de bewoner de kachel had aangestoken meldden de buren even later dat de schoorsteen in brand stand. De brandweer had het brandje snel onder controle. De hoogte van het schadebedrag is niet bekend.

Epe Brandje Geerstuk 24 november rond 22.23 uur In de woning ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een wasdroger. De brandweer heeft de brand geblust. Salvage werd in kennis gesteld voor het nemen van de nodige maatregelen.

Harderwijk Inbraak Ir. Lelykade In de avond of nacht van 24 op 25 november werd ingebroken in een bedrijf. Een driedubbele ruit werd ingeslagen, waarna vanaf een bureau 2 flatscreens werden weggenomen.

Heerde Kanaaldijk 24 november 's avonds Tijdens een alcoholcontrole donderdagavond bleek een 36-jarige automobilist uit Veessen onder invloed van alcohol. Hij blies 610 ugl, overeenkomend met 1,4 promil. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Bij een controle op de Konijenbergerweg in Hattem werd een 37-jarige bromfietser uit Hattem bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij blies 345 ugl, overeenkomend met 0,7 promil. Hij kreeg een tijdelijk rijverbod en een bekeuring.

Nadere informatie: Politievoorlichter Brandt Keegstra 055 - 548 20 50

---- --