Politie Gelderland-Zuid

Politie en gemeenten laten sporters blazen

Bommelerwaard 25-11-2005 - (02)

Politieteam Bommelerwaard heeft donderdagavond, samen met de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel een alcoholcontrole gehouden in beide gemeenten. Deze controle was gericht op alcholgebruik in sportkantines in beide gemeenten.

Preventie
In de voorgaande weken hebben ambtenaren van beide gemeenten alle kantines bezocht om te wijzen op het gebruik en de risico's van alcohol in het verkeer. Daarbij is preventiemateriaal overhandigd aan beheerders en zijn de controles aangekondigd.

Repressie
Gisteravond hebben politieagenten van team Bommelerwaard en de afdeling Verkeershandhaving op verschillende plaatsen in beide gemeenten gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Tussen 21.00 en 02.00 uur vonden de controles plaats op de openbare weg. Aan de controle namen 16 agenten deel, waarbij ook de videaosurveillanceauto is ingezet.

Resultaten
In totaal zijn er 192 blaastesten uitgevoerd. Vijf bestuurders bleken te veel gedronken te hebben en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten waarde was 485 ugl, terwijl 220 is toegestaan.

Ook vorderde de politie het rijbewijs in van een 42-jarige automobilist uit Hapert die op de A2 ter hoogte van Zaltbommel met een snelheid van 176 kilometer per uur voorbij kwam rijden.