Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 25 november

Alkmaar 25-11-2005 - 14.18 uur

Diefstal rolstoel

Alkmaar, woensdag 23 november 2005

Op woensdagavond werd tussen 18.00 en 23.00 uur een elektrische rolstoel ontvreemd vanaf het Hofplein in Alkmaar. De 53-jarige eigenaresse had de rolstoel op het Hofplein op de stoel geparkeerd, was even een klein stukje gaan lopen en even ergens gaan zitten. Toen zij terugkwam, bleek de rolstoel te zijn verdwenen. Het gaat om een elektrische rolstoel van het merk Ligtvoet, type Liner, voorzien van verz.nr. AOE679.

Spookrijder

Wieringerwerf, donderdag 24 november 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 17.45 uur reed een 74-jarige man uit Makkum over de Rijksweg tussen Den Oever en Wieringerwerf. De man was op onbekende wijze op de verkeerde weghelft terecht gekomen en reed vlak langs de middenvangrail tegen het verkeer in. Hij kon aan de kant van de weg worden gehaald zonder dat er ongelukken gebeurden. De man bleek aan Altzheimer te leiden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

AZ-Middlesborough: drie aanhoudingen

Alkmaar, donderdag 24 november 2005

De verwachte drukte rondom de wedstrijd AZ-Middlesborough op donderdagavond bleef uit. Naast de 450 Engelse supporters die een kaart hadden weten te bemachtigen bleken er slecht een paar honderd supporters zonder kaart in Alkmaar aanwezig te zijn. Er deden zich twee incidenten voor. Een 25-jarige man uit Hensbroek, behorende tot een groep van de harde kern van AZ, zocht op het Waagplein de confrontatie met een groep Engelsen. Toen de AZ-aanhang vanaf het Waagplein naar het AZ-stadion werd begeleid, probeerde de man steeds uit de groep te breken. Na diverse waarschuwingen werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de wedstrijd werd in een café aan het Waagplein een 31-jarige man uit Alkmaar mishandeld. Hij kreeg een glas in zijn gezicht geduwd. In verband met deze mishandeling werd in Alkmaar een 34-jarige Brit aangehouden. Een andere verdachte kon in Alkmaar niet worden achterhaald. Hij was reeds met de trein naar Amsterdam afgereisd. Deze man, een 26-jarige Brit, werd in Amsterdam aangehouden.

Alcoholcontrole

Castricum, donderdag 24 november 2005

Op donderdagavond omstreeks 22.05 uur werd een 43-jarige man uit Castricum in een bestelauto gecontroleerd op de Torenstraat in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 435 ug/l. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademd lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Bergen, vrijdag 25 november 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.30 uur werd een 56-jarige man uit Bergen in een personenauto gecontroleerd op de Eeuwigelaan in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 485 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademd lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Wervershoof, vrijdag 25 november 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.40 uur werd een 36-jarige man uit Wervershoof in een bedrijfsauto gecontroleerd op de Zeedijk in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 455 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademd lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Huiselijk geweld

Tuitjenhorn, vrijdag 25 november 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.00 uur werd een 67-jarige man aangehouden nadat hij zijn 64-jarige vrouw had mishandeld. De vrouw deed aangifte dat zij meerdere malen op haar gezicht geslagen en gestompt was. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Auto uitgebrand

Enkhuizen, vrijdag 25 november 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd op het Kerkeland in Enkhuizen een uitgebrande auto aangetroffen. Het ging om een personenauto die daar al enkele maanden geparkeerd stond in verband met een defect. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

Stormschade: twee licht gewonden

Alkmaar, vrijdag 25 november 2005

De schade die de storm afgelopen nacht heeft aangericht blijft beperkt tot (regionaal) een twintigtal meldingen over omgevallen bomen en reclameborden. Op de Schagerweg in Alkmaar raakten kort achter elkaar twee bestuurders van motoren licht gewond toen zij tegen een omgevallen boom reden. Omstreeks 03.00 uur zagen een 52-jarige man uit Schagen en een 38-jarige man uit Alkmaar te laat dat de omgevallen boom de rijbaan blokkeerde. Zij reden tegen de boom aan en kwamen ten val. De man uit Schagen werd voor behandeling van gezichtsverwondingen overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De man uit Alkmaar hoefde zich niet onder behandeling te laten stellen.

Zedenzaak: politie zoekt getuigen

Obdam, donderdag 24 november 2005

Op donderdagmiddag kreeg een inwoonster van Obdam een telefoontje van een man die zich voordeed als dokter die een onderzoek deed naar het voorkomen van blaasontsteking. De man stelde intieme vragen en verzocht het slachtoffer zichzelf te onderzoeken. Toen de vragen te ver gingen gooide de vrouw de hoorn op de haak.

De politie in Hoorn zoekt eventuele andere slachtoffer van deze beller. De politie Hoorn is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Henneprooidag

Heerhugowaard, donderdag 24 november 2005

Op donderdag werd in en om Heerhugowaard een henneprooidag gehouden. Het gaat hier om een dag waarop meerdere adressen bezocht worden in verband met de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. De burgemeester van Heerhugowaard, dhr.Ter Heeghde, kondigde dinsdag in de Alkmaarse Courant aan dat er streng opgetreden zal worden tegen drugsgebruik en dat hij daar middelen voor in wil zetten als invallen in woonhuizen en bedrijfspanden ter ontmanteling van wietplantages. De henneprooidag sluit hierbij aan.

In twee panden werden hennepkwekerijen aangetroffen. Op de Smaragd in Heerhugowaard werden 300 hennepplanten met de benodigde apparatuur aangetroffen in een woning. Bovendien werd stroom buiten de meter om betrokken. Op de Huigendijk in Obdam werden in een woning 540 planten en de benodigde apparatuur aangetroffen. Ook hier werd stroom buiten de meter om afgetapt. Alle goederen werden in beslag genomen. De bewoners-eigenaren worden voor een verhoor uitgenodigd.

Bedrijfsinbraak

Alkmaar, vrijdag 25 november 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 08.30 uur werd een inbraak ontdekt in een kapsalon aan het Vijvertje in Alkmaar. De daders kwamen binnen door een tegel door het raam van de voordeur in te gooien. Uit de winkel verdwenen diverse cosmetische artikelen.

Wieringerwerf, vrijdag 25 november 2005

In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 18.00 en 07.00 uur werd er ingebroken in een slagerij aan de Terpstraat te Wieringerwerf. De daders kwamen binnen door een deur aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit de winkel verdwenen de kassalades met een onbekend geldbedrag. In dezelfde nacht, tussen 01.30 en 10.00 uur, werd ingebroken in een cafébiljart aan het Ir. Smedingplein in Wieringerwerf. Hier bleek de nooddeur met grof geweld te zijn geforceerd. In het horecapand werden twee gokkasten leeggehaald.

Beroving

Hoorn, donderdag 24 november 2005

Op donderdagavond omstreeks 23.10 uur fietste een 19-jarige jongen uit Hoorn van het centrum in Hoorn naar de Kersenboogerd. Onderweg kwam hij al enkele malen een fietser tegen. Op het viaduct bij de Holenweg bleek die fietser op het viaduct te staan. Toen het slachtoffer hem passeerde, werd hij van zijn fiets getrokken. Onder bedreiging met een mes moest hij zijn MP3-speler inleveren. De overvaller was een brede negroïde man van ongeveer 20 jaar oud en 1,80 meter lang. Hij had gemillimeterd zwart haar en droeg een donkere jas met capuchon.

Den Helder, donderdag 13 oktober 2005

Op donderdag 13 oktober omstreeks 15.20 uur liepen een 74-jarige man en zijn 72-jarige vrouw over de Texelstroomlaan in Den Helder. Ter hoogte van de Draaikolk werden zij klemgereden door drie meisjes op fietsen. De meiden wilden geld hebben. Toen dat niet werd gegeven probeerde een van de meisjes de tas van de vrouw te pakken. Deze liet de tas echter niet los. Pas toen de man riep dat hij van de politie was, gingen de meisjes er vandoor. De politie in Den Helder zoekt eventuele getuigen van deze poging tot beroving. De politie is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met letsel: betrokkene rijdt door

Oudkarspel, vrijdag 25 november 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 12/40 uur raakte een 18-jarige jongen uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Dorpsstraat in Oudkarspel. De jongen reed op een ligfiets over de Dorpsstraat. Hij kwam vanuit de richting van de Provincialeweg en ging in de richting Middenkoogweg. Vanuit een klein zijstraatje kwam een personenauto de Dorpsstraat opgereden. Hier botste hij tegen de zijkant van de ligfiets. De fietser kwam daarbij ten val en brak een enkel. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De automobilist reed na het ongeval door zonder zijn identiteit bekend te maken.

Moeder en zoon te water

Oostwoud, vrijdag 25 november 2005
Op vrijdagmorgen liepen een 44-jarige vrouw en haar 3 jarige zoontje over een voetbrug aan het Oosteinde in Oostwoud. Door de sneeuwlaag die op de brug lag gleed het jongetje uit. Hij stootte zijn hoofd aan de brugleuning en viel in het water. De moeder bedacht zich geen moment en sprong er achteraan. Beide drenkelingen konden op eigen kracht weer op het droge komen. Het jongetje liep een hoofdwondje op dat geplakt of gehecht moest worden.

Laatst gewijzigd 25-11-2005 14:20 | © Politie Noord-Holland Noord |