AutoRai

Kiaâs concept cabrio KCV-III te bewonderen in Kia World

(11/25/2005)
Conceptcars staan normaal gesproken alleen op de bekende autobeurzen over de wereld. Voor Nederland maakt Kia een uitzondering. Tot eind december is de Kia KCV-III conceptcar voor iedereen te zien in Kia World. Deze futuristische auto is een compacte coupé-cabriolet die de nieuwste technologieën van Kia toont. De auto is ontwikkeld om te laten zien waartoe Kia in staat is.
In Kia World, het experience center van Kia, kan men het hele jaar door vrijblijvend kennismaken met alle Kia modellen. Kia World biedt op meer dan 2.000 m2 een allesomvattend overzicht van de spannende wereld met de ongekende mogelijkheden van Kia. Naast het reguliere modellengamma zijn er ook regelmatig unieke of zeldzame Kiaâs te zien, zoals concept cars. Tot eind december is de spectaculaire conceptcar KCV-III te bewonderen. Een vooruitstrevende visie van Kia op een Coupé Cabriolet.

De KCV-III wordt gekenmerkt door een vooruitstrevend design dat is ontworpen in het onderzoekscentrum in Namyang, Zuid-Korea. De auto valt op door een dynamisch design met prominente koplampen, een smalle grille en een indrukwekkende luchtinlaat. Aan het zijaanzicht vallen de prachtige 20â lichtmetalen wielen direct op. De achterzijde bevat styling features die refereren aan high performance race autoâs.

De concept cabrio beschikt over de nieuwste technologiën. Zo is de KCV-III uitgerust met een uniek uit drie delen bestaand glazen dak met zonnepanelen, dat het mogelijk maakt ook bij koud weer open te rijden. Daarnaast is het voertuig uitgerust met adaptieve cruise control. Door middel van een radar sensor worden voertuigen waargenomen die voor de KCV-III rijden en vervolgens wordt daar de snelheid van de auto op aangepast. Dit betekent dat het systeem de auto automatisch kan afremmen of versnellen. Toegang tot de auto wordt verschaft met behulp van een speciale kaart die verder ook alle persoonlijke instellingen van stoelen en audio onthoudt.

Ook een vooruitstrevend veiligheidssysteem is aanwezig op de KCV-III. Dit omvat onder andere diverse airbags, geïntegreerde rollbars, actieve hoofdsteunen en ESP. De airbags zijn uitgerust met sensoren die registreren of de passagierstoel bezet is. Verder omvat het systeem ook sensoren in de veiligheidsgordels, die in de gaten houden of de gordels worden gedragen en die daar de werking van het systeem op aanpassen.

De auto is voorzien van een 2,0-liter viercilinder, die bij 6.000 tpm een maximumvermogen van 145 pk en een koppel van 190 Nm levert. De KCV-III levert daarmee veelbelovende prestaties.

In 2009 voegt Kia naar verwachting een coupé/cabriolet toe aan het modellengamma. Daarin zullen een aantal technieken van de KCV-III worden verwerkt.

Kia World is gevestigd aan de Meijewetering 39 op het industrieterrein Leidsche Rijn aan de A2 bij Utrecht. Kia World is geopend van maandag t/m zaterdag. Meer informatie is te vinden op www.kiaworld.nl.