PERSBERICHT - 2005-11-25

Naar de bakermat van Sri Lankas theecultuur

Op de weelderige groene heuvels van Sri Lankas binnenlanden gedijen struiken die de bladeren leveren voor de fameuze Ceylon-thee: volgens kenners onbetwist de beste thee ter wereld. Sinds kort is het mogelijk om op het 1500 meter hoogte gelegen theegebied van Dickoya in authentieke stijl te verkennen via de Ceylon Tea Trails.

Verblijf in koloniale bungalows (foto) en maak een tocht naar de bakermat van Sri Lankas theecultuur. De Ceylon Tea Trails is een initiatief van Dilmah, beter bekend als Sri Lankas belangrijkste en meest innovatieve producent van gourmet thee.

Grote verscheidenheid
De Britse koloniale heersers begonnen te experimenteren met de productie van thee op Sri Lanka in de 19de eeuw.

Zij ontdekten, dat de glooiende heuvels en het milde klimaat op het eiland, de verbouw van een ongekende verscheidenheid aan theesoorten van voortreffelijke kwaliteit mogelijk maakten. Sindsdien is Sri Lanka, met bekende theemerken zoals Lipton en Dilmah, de derde grootste producent van thee ter wereld.

Oude glorie Op drie uur rijden van Colombo, in de pittoreske vallei van Bogawantalawa, heeft Dilmah dit najaar vier bungalows, die vroeger bewoond werden door de Britse managers van de theeplantages, omgebouwd tot luxe gastenverblijven. Kosten noch moeite zijn bespaard om de klassieke bungalows Tientsin, Norwood, Castlereagh en Summerville in oude glorie te herstellen. Deze prachtige lodges bieden keuze uit 20 luxe kamers en suites waarin Victoriaanse stijl en moderne luxe smaakvol zijn gecombineerd. Sri Lankan Airlines start met een air taxi die gasten vanuit Colombo direct naar de Castlereagh reservoir brengt.

Uitzicht
Gasten hebben een schitterend uitzicht over het heuvellandschap van de oude theeplantages en kunnen zich ontspannen in de mooie tuinen. Ze kunnen een bezoek brengen aan de nabij gelegen theevelden en fabrieken om meer te leren over de eeuwenoude theetradities.

Perfecte uitvalbasis De lodges zijn ook een perfecte uitvalsbasis voor de avontuurlijke gast die een dagje wil trekken, golfen, fietsen of wildwater-raften. De Tea Trails combineren alles wat een bezoek aan Sri Lankas binnenlanden tot een unieke ervaring maakt, aldus dhr. Udaya Nanayakkara, voorzitter van de Sri Lanka Tourist Board (SLTB).

Kijk op www.teatrails.com of www.srilankatourism.org voor meer informatie en tarieven.

Namens Sri Lanka Tourism uitgegeven door:
USP PR & Communicatie - Amsterdam