PERSBERICHT - 2005-11-25

Dit weekend al volop skieën in Belgische Ardennen

In de Belgische Ardennen heeft de recente sneeuwval er voor gezorgd, dat veel sneeuwpistes gedurende het weekend open zullen zijn en in goede conditie verkeren. Dat is vooral in de meest oostelijk gelegen delen het geval. Voor het weekend wordt nog meer sneeuw verwacht. De Belgische verkeersdienst VAB waarschuwt voor soms moeilijk begaanbare wegen en mogelijk startproblemen. In de Ardennen gaat het meer dan 10 graden vriezen.

In Nederland hebben ANWB en Route Mobiel vrijdagmiddag hun eerste winterse vuurdoop gehad.

De Wegenwacht van de ANWB beleefde volgens het ANP een dag met "ouderwetse" drukte door het winterse weer. Vooral in Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort en Utrecht hadden veel mensen problemen met hun voertuig. Veel auto's hebben storingen aan de ruitenwissers of startproblemen.

Omdat de Wegenwacht de problemen zag aankomen, had de organisatie zowel aan de telefoon als op de weg extra mensen ingezet.

Een probleem voor de Wegenwacht waren pechgevallen op de A50, waar het verkeer tussen Apeldoorn en Arnhem aan beide kanten vast staat, waardoor de hulpverleners ze niet of nauwelijks kon bereiken.

Ook Route Mobiel had het drukker dan op een normale vrijdag, deze hulpverlener kreeg 30 procent meer meldingen. Volgens een woordvoerder was het ook extra druk "omdat meer mensen door het slechte weer juist voor de auto kiezen".