Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 25 november 2005

Politie houdt preventieve fouilleeractie

TILBURG Het politieteam Binnenstad heeft gisteravond op drie plaatsen een preventieve fouilleeractie gehouden. De politie controleerde aan de Spoorlaan ter hoogte van het centraal Station, in het winkelcentrum Emmapassage en bij de Tivoligarage. Er werden in totaal 200 personen en 30 voertuigen gecontroleerd.

* Aan de Spoorlaan hebben agenten bij een 21-jarige man uit Tilburg een vouwmes aangetroffen en ingenomen.

* In de auto van een 22-jarige Tilburger vond de politie aan de Spoorlaan een mini honkbalknuppel onder de bestuurdersstoel. De honkbalknuppel werd ingenomen.

* In de auto van een 26-jarige man uit Bergeijk vond de politie bij de controlepost Tivoligarage twee houten stokken. De man
verklaarde die bij zich te hebben voor zelfverdediging.

* In de Emmapassage hebben agenten een 25-jarige Tilburger aangehouden. De man weigerde medewerking aan zijn fouillering. Hij verzette zich bij de aanhouding en werd na politieonderzoek met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

* In de Emmapassage vonden agenten in de rugzak van een 26-jarige Tilburger een stiletto. De man deed hiervan afstand en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Meisjes raken gewond bij aanrijding

TILBURG Twee meisjes (16 en 17 jaar oud) uit Goirle en St. Michielsgestel raakten vannacht rond vijf over halfdrie licht gewond toen zij op de Schouwburgring in Tilburg op hun fiets vlak voor een auto naar links gingen om de weg over te steken. De bestuurder van de auto, een 26-jarige Tilburger kon een aanrijding niet meer voorkomen. De meisjes zijn door ambulancepersoneel naar het St.
Elisabethziekenhuis gebracht. Bij onderzoek bleek dat het 17 jaar oude meisje een hersenschudding en kneuzingen had opgelopen. Het andere meisje liep door het ongeval ook diverse kneuzingen op. Beide slachtoffers konden na behandeling weer naar huis. De automobilist had gedronken en blies in het politiebureau bijna 1.30 promille. De man kreeg een rijverbod van zes uur en de politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

Politie pakt Veelpleger op na winkeldiefstal

TILBURG Vanmorgen om tien voor tien hebben agenten in een supermarkt aan de Trouwlaan een 28-jarige Tilburg aangehouden nadat hij in deze winkel was betrapt bij de diefstal van levensmiddelen, drank en sigaretten. De man staat bij politie en justitie als Veelpleger geregistreerd. Conform het voor Veelplegers geldende protocol is de man in verzekering gesteld. Na het politieonderzoek wordt de man overgedragen aan justitie. In de praktijk betekent dit dat veelplegers meestal tot aan de terechtzitting in voorlopige hechtenis blijven.

Van telefoon beroofd

TILBURG Een 19-jarige man uit Tilburg is vanmorgen rond tien over zes op de Rueckertbaan in Tilburg van zijn mobiele telefoon ter waarde van 149 euro beroofd. De beroving is gepleegd door twee nog onbekende mannen die op een zilvergrijze Gilera Runner reden. Zij passeerden de Tilburger en de duopassagier van de bromfiets stapte af en bedreigde het slachtoffer met een mes. Met de mobiele telefoon zijn de straatrovers gevlucht.

Winkeldiefstal

TIL BURG In een supermarkt aan de Besterdring hebben agenten vanmorgen rond de klok van elf uur een 70-jaruge man aangehouden. Hij was in een supermarkt betrapt bij de diefstal van kogelbiefstuk, koffie, frisdrank en chips. Na het politieonderzoek is de man weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een geldboete van 125 euro mee naar huis.

TILBURG In een parfumeriezaak aan het Wagnerplein in Tilburg is vanmorgen om kwart over elf een 15-jarig meisje uit Tilburg aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van een flesje parfum ter waarde van 15 euro.

Auteur: Carel Bouman