Gemeente Leeuwarden


Grote belangstelling voor Politieke Markt

Bron: gemeente Leeuwarden (25-11-2005) De eerste Politieke Markt van de Leeuwarder gemeenteraad is druk bezocht. Ruim 150 belangstellende kwamen donderdagavond 24 november naar het Stadhuis om mee te praten met de gemeenteraad. De raad organiseerde de Politieke Markt om burgers meer te betrekken bij voorbereiding van de besluitvorming.

De nieuwe vorm vergaderen was even wennen. Om het debat aantrekkelijk en levendig te houden moest elke onderwerp binnen drie kwartier besproken zijn. Dit vroeg de nodige discipline van de deelnemers en de discussieleiders, maar leverde veel geanimeerde discussies op.

De bezoekers van de Politieke Markt kregen een druk en gevarieerd programma voorgeschoteld. Op de agenda stonden zes verschillende onderwerpen die normaal gesproken in de raadsadviescommissies aan de orde zouden komen.

In de eerste rond konden de bezoekers kiezen uit de onderwerpen `Zorg en opvang onder de loep', `Onkruidbestrijding' en een workshop `Burger en bestuur'. Ook in de tweede rond kon de workshop gevolgd worden. Verder kwamen `Gebiedsgericht werken' en de evaluatie van het parkeerbeleid aan bod. Aan het eind van de Politieke Markt kon iedereen mee discussiëren over `Leeuwarden, studiestad'.