Gemeente Urk

Eerste palen Turnhal en dokterspraktijk

Op dinsdag 15 november 2005 om 15.00 uur worden de eerste palen geslagen voor de Turnhal en de dokterspraktijk aan de Noord. Dit zal gebeuren door twee van de toekomstige gebruikers van deze voorzieningen, mevrouw Y. Hartman- Steigstra van de Christelijke Gymnastiekvereniging Urk en dokter W. Bloed van Huisartsengroep Urk-1.

Na de herfstvakantie is een start gemaakt met de werkzaamheden voor de renovatie/ uitbreiding van de gymzaal aan De Noord en de bouw van een nieuwe dokterspraktijk voor de Huisartsengroep Urk-1. Nu is het zover dat de eerste palen voor beide voorzieningen geslagen kunnen worden. Dit heugelijke feit willen de opdrachtgevers samen met de gebruikers vieren.

Door de renovatie/ uitbreiding van de gymzaal aan De Noord krijgt de gemeenschap van Urk een prachtige Turnhal. De accommodatie is overdag geschikt voor het geven van bewegingsonderwijs door scholen en nadien voor de activiteiten van de verenigingen. Vooral voor de Christelijke Gymnastiekvereniging Urk biedt de nieuwe accommodatie extra mogelijkheden. In de Turnhal kunnen bovendien regionale trainingen en wedstrijden worden gehouden. De Stichting Sportaccommodaties Urk gaat de vernieuwde sportaccommodatie straks beheren.

In combinatie met de Turnhal wordt er ook een nieuwe dokterspraktijk gebouwd voor de Huisartsengroep Urk-1. Daarmee krijgt deze huisartsengroep op Urk een nieuwe en eigentijdse huisartsenvoorziening.

De gemeente Urk is opdrachtgever voor de Turnhal. De dokterspraktijk wordt gerealiseerd in opdracht van Hagro-Urk-1, dokter W. Bloed. Het totale plan is ontworpen door Van Beijnum architecten BNA te Amerongen. Het is de bedoeling dat de nieuwe accommodaties over vijf maanden definitief in gebruik genomen kunnen worden.