Siemens

Persbericht

Den Haag, donderdag 24 november 2005

Siemens toont breed scala aan VoIP innovaties tijdens HCC!dagen Jaarbeurs Utrecht, 25 t/m 27 november, hal 8, stand D064

De HCC!DAGEN, die dit jaar onder meer in het teken staan van hard- en software, digitale toepassingen en de laatste trends op het gebied van home-entertainment, worden door Siemens benut om de laatste VoIP-innovaties aan een breed publiek werkend te tonen. Bellen via het Internet heeft al geruime tijd de aandacht van het elektronica bedrijf. Op standnummer D064 kunnen bezoekers dan ook state-of the-art VoIP-apparatuur bekijken waaronder de Gigaset SX651 Home gateway (introductie volgend jaar), De Siemens WLAN camera en de Experia box van KPN.

Op de stand komen alle aspecten van triple play aan bod: internetten, bellen via het Internet en digitale televisie. Het brede assortiment van Siemens ondersteunt triple play en maakt communicatie en entertainment futureproof voor de veeleisende consument.

Enkele voorbeelden:
De Gigaset SX651 is een unieke home gateway die alleen een DSL aansluiting nodig heeft. Het apparaat is voorzien van een ADSL (2+) modem, Wifi Router op108 MBits per seconde, VoIP en een DECT basisstation en dat alles in 1 fraaie platte behuizing. Deze gateway maakt een einde aan alle losse kastjes die thuis aan elkaar worden gehangen om te kunnen internetten en bellen.

De Gigaset WLAN camera met ingebouwde http-server kan videobeelden van hoge kwaliteit naar PCs overal ter wereld versturen. De real-time videostream van 640 x 480 pixels kan op ieder moment overal vandaan worden benaderd. Zo kan een huis- of kantooromgeving in de gaten gehouden worden vanaf afstand. Indien onraad gesignaleerd wordt gaat er onmiddellijk een waarschuwing per email uit naar de gebruiker. De compacte camera werkt volgens IEEE 802.11g-norm en is via een WLAN-router verbonden met het internet.

Met de Gigaset M34 USB adapter - ook live op de stand aanwezig - is internetbellen een koud kunstje. De USB stick wordt in een vrij slot in een pc gestoken en maakt, in combinatie met een Siemens Gigaset, voordelig bellen via het internet mogelijk. Het toestel is ontwikkeld in samenwerking met Skype Technologies S.A. en is reeds vanaf de introductie een groot succes.

Ook de meest recente Gigasets met VoIP-technologie zijn in diverse demos verwerkt op de stand. De S35 en de SL75 WLAN VoIP handsets en de S45, de E45 en de nieuwe SL55 DECT handsets geven aan hoe breed het assortiment van Siemens is.
Een echte eye-catcher is de Gigaset E450: het toestel is shockproof en stof- en waterresistant. Een ideale telefoon voor gezinnen met kinderen, voor mensen die veel in de tuin werken of voor enthousiaste doe het zelvers. De telefoon is zeer gebruiksvriendelijk, beschikt over een helder kleurendisplay, sms-functionaliteit en een uitgebreid telefoonboek.

Voor meer informatie over Siemensproducten: www.siemens.nl/gigaset

Inlichtingen voor de redactie en beeldmateriaal: Persvoorlichting Siemens Nederland N.V., Esther Sietses Telefoon 070-333 2265, mobiel 06-215 77 007