Persberichten vrijdag 25 november

's-Hertogenbosch 25-11-2005

HENNEPKWEKERIJ IN LOODS

Veghel In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie in een loods aan de Taylorweg zeven in werking zijnde hennepkwekerijen opgerold. De politie kreeg de melding dat er een verdachte auto met gedoofde lichten rondreed bij de loods. Ter plaatse trof de politie in meerdere ruimtes in de loods zeven hennepkwekerijen aan. In totaal werden ongeveer 20.000 hennepplanten en apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De eigenaar van het pand wordt nog door de politie gehoord.

OPLICHTING

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 78-jarige man opgelicht. Een man belde aan bij de woning van de 78-jarige man en zijn vrouw en gaf aan namens de nieuwe zorgverzekering te komen. Het bejaarde echtpaar liet de man vervolgens hun woning binnen. De oplichter vroeg om hun verzekerings- en bankpassen om zogenaamd een teruggave te kunnen regelen. Daarvoor had hij ook de pincode van de bankpassen nodig. Nadat de oplichter de pincodes had gekregen vertrok hij weer. Het echtpaar vertrouwde het niet en belde de politie. Er bleek reeds geld te zijn gepind van de rekeningen. De politie onderzoekt de zaak.

OPENBARE DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagmiddag een 36-jarige Bosschenaar aangehouden voor openbare dronkenschap op het Nachtegaalslaantje in zijn woonplaats. Hij is ingesloten op het bureau aan de Vogelstraat.

NOG ZITTEN

's-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 24-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. Hij had nog 15 dagen gevangenisstraf tegoed. De man is overgebracht naar het politiebureau in 's-Hertogenbsoch waar hij is ingesloten.

MAN RIJDT MET SLOK OP DOOR ROOD

's-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Harendonkweg in 's-Hertogenbosch een 24-jarige inwoner van Veghel aangehouden. Tijdens een surveillance zagen agenten dat de man door rood reed op de kruising van de Grobbendoncklaan, Aartshertogenweg en Bruijstensingel. Hierop werd hij staande gehouden. Hij bleek niet alleen te veel alcohol te hebben genuttigd, maar ook was de APK van zijn auto verlopen. De man is heengezonden met twee processen verbaal. Hij kreeg tevens een rijverbod.

SLOK ALCOHOL TEVEEL OP

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag viel politieagenten het rijgedrag op van een Bossche automobilist, die op de Hekellaan een andere auto passeerde en hierbij een doorgetrokken streep negeerde. De 18-jarige bestuurder werd op de Vlijmenseweg staande gehouden. Hij bleek met een slok alcohol teveel op achter het stuur te zitten. De man is heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod.

ONGEVAL MET LETSEL

Drunen - Vrijdagochtend zijn bij een verkeersongeval op de Statenlaan ter hoogte van de weg naar Waalwijk in Drunen twee 15-jarige fietsers gewond geraakt. De jongens reden over de Statenlaan in de richting van de Overlaatweg en wilden de weg oversteken ter hoogte van de fietsoversteekplaats. Op dat moment kwam er een auto bestuurd dor een 24-jarige automobilist uit Drunen vanaf de Torenstaart gereden in de richting van de Grotestraat. De automobilist merkte de jongens te laat op, kon daardoor niet meer tijdig remmen en raakte hen. De jongens werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Waalwijk.

GORDELCONTROLE

Vught - Tijdens een verkeerscontrole op de Laag- en Taalstraat in Vught heeft de politie donderdagochtend tussen 09.30 en 12.00 uur elf automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

RIJDEN MET RIJ-ONTZEGGING

Oss - De politie heeft tijdens een surveillance in de nacht van donderdag op vrijdag een 38-jarige inwoner van Oss aangehouden. De man reed in een auto op de Oude Molenstraat in zijn woonplaats terwijl hij een rij-ontzegging had. Bovendien bleek hij nog diverse boetes ter waarde van 1711 euro te hebben openstaan voor onverzekerd rijden. De man is ingesloten in het bureau in Uden; zijn auto is inbeslaggenomen.

DOORGEREDEN NA VERKEERSONGEVAL

Cuijk - Op de kruising van de Grotestraat en de Maasstraat in Cuijk is donderdagmiddag een 11-jarig meisje gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Het meisje fietste over de Grotestraat toen ze ter hoogte van de kruising met de Maasstraat werd aangereden door een 21-jarige automobiliste uit Cuijk. Deze reed door, maar verloor haar nummerplaat. Hierdoor kon de politie de verdachte achterhalen. Zij is later die middag in haar woning aangehouden en na verhoor heengezonden. Het meisje hield schaafwonden over aan het incident en klaagde over pijn.

HANDEL BESCHERMDE VOGELS

s-Hertogenbosch Vrijdagochtend zijn in hun woningen in s-Hertogenbosch en Tilburg twee mannen aangehouden op verdenking van de handel in beschermde vogels. Bij de woningen van de 78-jarige Bosschenaar en de 68-jarige man uit Tilburg trof de politie in totaal 500 beschermde vogels aan. Deze zijn inbeslaggenomen. In de woning in s-Hertogenbosch werd tevens een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. Ruim 140 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

ONGEVAL OP BOUWPLAATS

Vinkel Maandagochtend zijn bij een ongeval op een bouwplaats in de Brugstraat twee mannen gewond geraakt tijdens werkzaamheden. De mannen uit Vinkel en Heesch waren op de eerste verdieping van een pand aan het werk toen, vermoedelijk door een windvlaag, een muur omviel en op hen terechtkwam. De man uit Heesch moest door de brandweer bevrijd worden. Beiden zijn met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeren buiten levensgevaar. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

HENNEPKWEKERIJ IN WONING

Oss Vrijdagochtend heeft de politie in een woning in de Baudstraat een hennepkwekerij opgerold. In totaal zijn 128 hennepplanten en bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De 25-jarige bewoonster van de woning is door de politie verhoord.