AutoRai

Nieuwe Volkswagen Passat wint wederom het 'Goldene Lenkrad'

(11/25/2005)
Alle Passat-generaties wonnen tot nu toe de door âBild am Sonntagâ toegekende onderscheiding âGoldene Lenkradâ , zo ook de nieuwe Volkwagen Passat. Eerder deze maand eindigde de Passat op een mooie tweede plaats in de âAuto van het Jaarâ-verkiezing 2006. Daarmee knoopt het meest recente model aan bij deze mooie traditie, die in 1977 begon.
Het âGoldene Lenkradâ werd dit jaar voor de dertigste keer toegekend, waarbij zoals altijd een 25-koppige jury betrokken was. Deze jury bestaat uit vakmensen uit de autowereld, prominenten en autocoureurs, die in totaal 25 nieuwe modellen beoordeelde in de categorieën compacte autoâs, middenklassers, toplimousines, SUVâs en supersportwagens. Dat de Volkswagen Passat in zijn klasse overtuigend won - daarbij nieuwe modellen van gerenommeerde merken achter zich latend - weerspiegelt de populariteit die de nieuwe Passat in de markt ondervindt.

Dr. Wolfgang Bernhard, de voorzitter van de raad van bestuur bij Volkswagen, nam de prijs met blijdschap en gepaste trots in ontvangst: âDe nieuwe Passat is een winnaar, dat is duidelijk. En deze prijs is mede het gevolg van onze strategie de Passat standaard uit te rusten met comfort- en veiligheidsvergrotende zaken die bij andere merken voorbehouden blijven aan topmodellen.â

Andere Volkswagen-modellen die al eens het âGoldene Lenkradâ wonnen, zijn de Polo, de Golf, de Touran en de Touareg.