Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

P E R S B E R I C H T

25 november 2005

Onderwerp: Verzamelbericht incidenten door weersomstandigheden

Door het slechte weer raakte de ochtendspits geheel ontregeld. Op diverse plaatsen in de regio raakte auto's in de slip en ontstonden botsingen met materiele schade. Ook zijn op diverse plaatsen takken van bomen afgewaaid of gevallen door de zware sneeuw. Hierbij raakte in enkele gevallen auto's beschadigd. Een opsomming van de meest bijzondere feiten.

Beek - Op de rotonde Tolhuis aan de Beekseweg in Beek is in de ochtenduren een vrachtwagen vast komen te staan vanwege de hevige sneeuwval. Gevolg was een groto chaos op en rond de rotonde. Met behulp van een tractor die in de buurt aan het werk was kon de vrachtwagen losgetrokken worden. Op de Arhemseweg in de richting Beek stond een vrachtwagen halverwege de helling die niet verder kon. Deze kon pas verder toen er gestrooid was.

Winterswijk - Ook op de Misterweg in Winterswijk was vanochtend een vrachtwagen in de berm komen vast te zitten. Er werd een takelbedrijf bijgehaald om deze los te trekken.

Doetinchem - Op de afrit van de A18 zuid kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing die beiden uit de richting Arnhem kwamen. De voorste bestuurster remde voor een voorbijkomende ambulance, de automobilist die achter haar reed, kon niet tijdig remmen vanwege de gladheid met als gevolg een aanrijding met materiele schade voor beide auto's.

Lieren - Bij Kanaal-Zuid in Lieren kwamen twee auto's vanwege het slechte weer met elkaar in botsing. De voorste auto remde vanwege het slechte weer. De automobilist die er achter reed kon niet tijdig remmen met als gevolg een aanrijding met materiele schade aan beide auto's.

Sinderen - Op de Rabelingstraat in Sinderen viel plotseling een zware, dikke tak uit een langs de weg staande boom. De passerende automobilist kon de vallende tak niet meer ontwijken er reed er gedeeltelijk overheen. De auto kwam hierdoor klem te zitten in de grote tak en raakte beschadigd.

Doetinchem - Op de Varsseveldseweg bij Doetinchem is in een flauwe bocht de bestuurster van een bestelbusje in de slip geraakt. Hierdoor kantelde het bestelbusje waarin zij reed. De bestuurster kwam met de schrik vrij, de auto moest worden afgesleept.

Putten - Op de Stenenkamerseweg raakte een personenauto beschadigd toen een putdeksel omhoog gestuwd werd door het regenwater en tegen de onderkant van de passerende auto aankwam. Door de beschadiging, lekte de auto olie en werd de brandweer ingezet om het wegdek weer schoon te maken.

Lichtenvoorde - Op de Europaweg in Lichtenvoorde gleed een auto in een greppel langs de weg. De betrokkene had een beetje last van haar nek en de auto moest worden afgesleept.

Winterswijk - Op de Morskers Driehuisweg gleed een auto in de sloot, sloeg om en kwam op de rechter zijkant terecht toen de bestuurder moest remmen voor de auto's voor hem en uitweek naar rechts. De bestuurder kwam met de schrik vrij, de auto moest worden weggesleept.

Laren - Op de Zutphenseweg in Laren raakte een automobilist in de slip en kwam tegen een boom die rechts van de weg stond, tot stilstand. De auto raakte zwaar beschadigd, de bestuurder raakte niet gewond.

Nadere informatie: Bureau Persvoorlichting Simone Boosman 055 - 548 60 58

---- --