Algemene Onderwijsbond

Persbericht

25 november 2005

AOb tevreden over onderhandelaarsakkoord cao hogescholen

De Algemene Onderwijsbond heeft vandaag het onderhandelaarsakkoord getekend voor een nieuwe cao voor het hoger beroepsonderwijs tot augustus 2007. Hoofdpunten zijn een loonsverhoging van 1,6% per 1 april 2006 en 0,8% op 1 april 2007. Daarnaast is collectief contract afgesloten voor de ziektekosten voor een bedrag van ¬ 950,40. Het aanbod geldt voor alle medewerkers, hun gezinsleden, arbeidsongeschikten, alle gepensioneerden en studenten. Personeel krijgt bij een voltijdbaan 300 euro vergoeding voor de basisverzekering, en daarnaast los van het aantal uren 55 euro voor aanvullende verzekeringen in het collectief contract.

Het is een mooi akkoord omdat er behoorlijke salarisverhoging is afgesproken in samenhang met een goede ziektekostenregeling voor de hele sector , zegt Gerrit Stemerding, dagelijks bestuurder van de Algemene Onderwijsbond. Daarnaast hebben we goede afspraken gemaakt over leeftijdsbewust personeelsbeleid, voor jong en oud. Waarin én gekeken wordt naar een goede levensloopregeling voor jongeren én aantrekkelijke maatregelen voor ouderen. Zo wordt het voor die laatste groep mogelijk om te kiezen tussen deeltijdpensioen en volledig pensioen.

Voor dat leeftijdsbewust personeelsbeleid in alle leeftijdscategorieën hebben werkgevers en werknemers afgesproken dat er van de loonruimte 0,62% extra opzij gezet wordt. In totaal is daar nu 2,5% van de loonsom voor beschikbaar. Stemerding verwacht dat daarmee voor de sector hbo een interessante levensloopregeling te financieren valt.

Meer informatie: Robert Sikkes, AOb 030-2989217 of 06-12967847

AOb, sterk in onderwijs. Meer informatie: www.aob.nl