Politie Hollands Midden

Datum: 25 November 2005

Regio Het weer veroorzaakt overlast in de regio Politie Hollands Midden had op vrijdag 25 november, om 14.30 uur, al 70 meldingen binnen gekregen van overlast veroorzaakt door weersomstandigheden. De meeste meldingen betroffen omgewaaide bomen, klapperende bouwsteigers en afwaaiend dakmateriaal. In Leiden op het Giliadal werd een auto door een omgevallen boom rondom beschadigd. De brandweer heeft de boom gezaagd en weggenomen. In Noordwijk is door de weersomstandigheden een lantaarnpaal geknakt. Nuon is ter plaatse gekomen om de lantaarnpaal weer te repareren. In Bodegraven en in Sassenheim zijn weggewaaide afzethekken van de weg verwijderd en zijn de eigenaren daarvan op de hoogte gesteld. In Alphen aan den Rijn zorgden afgewaaide dakbedekkingen voor schade aan huizen en tuinen. Zowel door de politie als brandweer is volop gewerkt aan de overlast van de weersinvloeden, de verwachting is dat dit zich de komende uren voortzet.

Noordwijk/ Valkenburg Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft deze week weer controles gehouden op de N206. Maandag 21 november controleerde het team bij Noordwijk, zowel op het 80 km-gedeelte als op het 100 km-gedeelte. Op het 100 km-gedeelte hield bijna iedereen zich aan de snelheid. Nog geen 1% reed te hard. Deze 44 bestuurders krijgen binnenkort en bekeuring thuisgestuurd. De hoogstgemeten snelheid was 119 km/uur. Op het 80-km-gedeelte was de hoogstgemeten snelheid 94 km/uur. Hier reden slechts 7 bestuurders te hard. Dinsdag 22 november controleerde het team op de N206 bij Valkenburg, oftewel de Ir. G. Tjalmaweg. Hier reden 25 bestuurder harder dan de maximumsnelheid van 80 km/uur. De hoogstgemeten snelheid was 99 km/uur. Donderdag 24 november reden er bij Noordwijk op het 100 km-gedeelte 25 mensen te hard. De hoogstgemeten snelheid was hier echter maarliefst 150 km/uur. Ook deze mensen krijgen allemaal een bekeuring in de brievenbus.

Leiden Woninginbraken In drie woningen aan de Roomburgerweg is ingebroken. Op donderdag 24 november, tussen 18.00 en 21.00 uur, hebben onbekenden via het breken van het slot of via het balkon aan de achterzijde toegang tot de woning verkregen. Wat er buit is gemaakt is nog niet bekend. De inwoners hebben aangifte gedaan van braak. De politie is een onderzoek gestart.

Leiden Mishandeling De politie is op zoek naar een automobilist die op vrijdag 25 november, omstreeks 10.45 uur, een fietser mishandeld heeft. De fietser, een 48-jarige Leidenaar, reed met zijn 13-jarige dochter, eveneens op een fiets, over de Gerard Brandtsteeg en wilde de Muiderkring oversteken. Hij maakte aanstalten om over te steken maar hield in omdat er een auto aan kwam rijden. De fietser draaide zijn stuur waardoor de fietsband de auto raakte. De onbekend gebleven automobilist stapte uit en sloeg de fietser een aantal keren op zijn schouder en op de borst. Daarna gaf hij de fietser nog een slag in het gezicht waardoor de fietser neusletsel opliep. De fietser heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie vraagt getuigen en dit kunnen bestuurders van auto's zijn die inmiddels achter de automobilist stonden op zich te melden bij de politie.

Leiden Onderzoek naar mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen twee mannen. Een 52-jarige Leidenaar heeft aangifte gedaan van mishandeling. De Leidenaar raakte in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november op de Herenstraat om nog onduidelijke reden in gevecht met een 20-jarige plaatsgenoot. Enkele familieleden van de 20-jarige raakten eveneens betrokken bij het gevecht waarbij een jongere broer de 52-jarige man in zijn buik schopte. De anderen probeerden de twee uit elkaar te halen. Volgens de broers zou de man, nadat hij weggerend was, hebben gedreigd. Hierna zijn de twee hem weer achterna gegaan waarna er opnieuw een vechtpartij ontstond. De familie is hierna met de auto vertrokken. Enkele getuigen belden de politie waarna de politie drie mannen, de 20-jarige, een 18- en 48-jarige, bij hun woning aanhield. De 52-jarige man liep diverse schaafwonden en bulten op.

Voorschoten Rijden met een ontzegging

De politie heeft vrijdagmiddag, 25 november, een 45-jarige automobiliste uit Voorschoten aangehouden nadat de vrouw was betrapt op het rijden met een rij-ontzegging. Een agent reed achter de auto en herkende het voertuig. Bekend was dat de eigenaresse sinds kort een rij-ontzegging had gekregen voor enkele maanden. De agent heeft hierop een stopteken gegeven om de bestuurder te controleren. De bestuurster bleek de eigenaresse zelf te zijn, waarop ze werd aangehouden.

Hazerswoude-Dorp Snelheids- en alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 21 november in de avonduren een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de Gemeneweg (N209) bij Hazerswoude-Dorp. Het RVHT controleerde met behulp van de lasergun. Twaalf snelheidsovertreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring aangezegd. Ook vorderde het RVHT het rijbewijs in van een 39-jarige Alphenaar wegens rijden onder invloed. Deze blies 585 ug/l. De limiet is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd. Ook hield het team overdag een radarcontrole op de provincialeweg bij Hazerswoude-Dorp. Hierbij reed nog geen 1% te hard. 38 bestuurders die wel te hard reden, krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Aarlanderveen/ Leimuiden Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 21 november een snelheidscontrole gehouden bij Aarlanderveen op de Oostkanaalweg (N207). Negentien mensen reden te hard en krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Ook bij Leimuiden controleerde het team op de N207. Hier reden acht mensen te hard. Ook zij ontvangen binnenkort een bekeuring. Bovendien kregen vier bestuurders een bekeuring omdat zij tijdens de controle onnodig met hun lichten knipperden of toeterden.

Hazerswoude-Rijndijk/ Snelheidscontrole RVHT

Alphen a/d Rijn Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 23 november een snelheidscontrole gehouden op de N11. Op deze autoweg mag 100 km/uur gereden worden, bij de kruisingen 70 km/uur. Het team controleerde op het 100 km-gedeelte. Ruim 1% reed te hard. Op deze drukke autoweg betekent dit dat 172 mensen te hard reden en een bekeuring krijgen. De hoogstgemeten snelheid was 145 km/uur. Ook op vrijdag 25 november hield het RVHT een controle op de N11. Ondanks de slechte weersomstandigheden - veel regen en harde wind - reden er toch nog 125 mensen, ruim 2% van de weggebruikers, te hard. De hoogstgemeten snelheid was 124 km/uur.

Bergambacht Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 24 november een snelheidscontrole gehouden op de provincialeweg. Bijna 98% hield zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. De overige mensen, 80 snelheidsovertreders, krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De hoogstgemeten snelheid was 101 km/uur. Ook vrijdag 25 november controleerde het team hier. Slechts 14 mensen reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 110 km/uur. Dit is 30 kilometer boven de maximumsnelheid bij zeer slechte weersomstandigheden, namelijk regen en harde wind.

Gouda Woninginbraken De politie onderzoekt drie woninginbraken. In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november is er in drie woningen ingebroken. In een woning aan de Ida Hoeve is er door het afbreken van het slot toegang tot de woning verkregen. Uit de woning is een mobiele telefoon en zijn er bankpasjes gestolen. Ook is er een geldbedrag meegenomen. Een bewoner van de Deborah Hoeve heeft ook aangifte gedaan van diefstal uit woning. Hij mist eveneens een telefoon en een aantal bankpasjes. In een woning aan de Klazina Hoeve is ook ingebroken, het is echter nog niet bekend wat er precies gestolen is. De technische recherche van de politie is ingeschakeld om eventuele sporen te achterhalen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Zevenhuizen-Moerkapelle Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 23 november een snelheidscontrole gehouden op de Bredeweg in Moerkapelle waar maximaal 50 km/uur mag worden gereden. Ruim 91% hield zich aan de snelheid. De overige bijna 9%, oftewel 96 mensen, reden te hard en krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De hoogstgemeten snelheid was maarliefst 85 km/uur. Ook op de Zuidplasweg controleerde het team. Hier mag maximaal 80 km/uur worden gereden. Ruim 97% hield zich hier aan. De overige bijna 3%, 44 bestuurders, krijgen een bekeuring in de brievenbus. De hoogstgemeten snelheid was 102 km/uur.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --