Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 25 november 2005

Zakkenrollerij

BERGEN OP ZOOM: Een 73-jarige inwoonster van Bergen op Zoom deed vrijdag aangifte van zakkenrollerij. De vrouw is donderdagmiddag, tijdens het doen van Sinterklaasinkopen, aan de Zuivelstraat beroofd van haar portemonnee. In de portemonnee bevond zich een bankpas en een gering geldbedrag, maar het meest dierbare gemis betreft de foto van haar overleden echtgenoot. De vrouw hoopt dan ook van harte dat de portemonnee nog wordt teruggevonden.

Winkelier deed valse aangifte van overval

OUDENBOSCH: De 36-jarige winkelier, die beweerde op 16 september jl te zijn overvallen in zijn winkel, blijkt een valse aangifte te hebben gedaan. De man had tegenover de politie beweerd in de rug te zijn aangevallen en vervolgens in de koelcel te zijn opgesloten. De politie stuitte echter tijdens het ingestelde onderzoek op de nodige tegenstrijdigheden. De winkelier werd hierop door de politie uitgenodigd voor een gesprek. Deze week heeft de man tegenover de politie toegegeven de overval te hebben verzonnen. De politie heeft proces verbaal opgemaakt van het doen van valse aangifte en via de tussenpersoon aan de verzekeraar kenbaar gemaakt dat zij ten onrechte de schade hebben uitgekeerd. Zowel politiemensen van team Halderberge als van de districtsrecherche hebben tientallen uren in het onderzoek geïnvesteerd. De verzekeraar zal volgende week beslissen of zij juridische stappen tegen de man zal nemen.

Fietser (25) gewond na verkeersongeval

ROOSENDAAL: Een 25-jarige fietser is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Een 24-jarige automobilist uit Oudenbosch verleende de fietser, die op de Jan Vermeerlaan reed, op de kruising met de Scherpdeel abusievelijk geen voorrang. De fietser kwam hierbij op de motorkap van de auto terecht en ging met zijn hoofd door de voorruit. De automobilist verklaarde tegenover de politie dat hij slecht zicht had gehad, omdat de ruiten van zijn voertuig beslagen waren. De fietser vertelde dat hij geen verlichting had gevoerd. Hij is met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het Franciscusziekenhuis en moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis doorbrengen.

Politie houdt man aan met valse identiteitskaart

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagmiddag een 33-jarige man aangehouden in een bankfiliaal in het centrum van Roosendaal. Een bankmedewerker had de politie ingeschakeld, toen hij zag dat de man met behulp van een valse identiteitskaart een rekening wilde openen. De politie heeft de identiteitskaart in beslag genomen en stelt een onderzoek in.

Auteur: Manon Ostendorf