Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 25 november 2005

Man aangehouden voor bezit harddrugs en 36.000 euro aan openstaande boete

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 49-jarige inwoner van Hasselt aangehouden. De man reed rond 00:35 uur al slingerend over de Rijksweg A16. Bij controle van de Belg bleek dat niet aan zijn rijvaardigheid te liggen, maar aan de windgevoeligheid van zijn auto. In het voertuig vond de politie 15 gram cocaïne. Op het bureau in Zundert werden de gegevens van de man uit Hasselt gecontroleerd. Toen bleek dat de man nog een boete open had staan van ruim 36.000 euro of 300 dagen hechtenis. Dit betreft een vonnis van het Gerechtshof in s Hertogenbosch. Hij is ingesloten in een politiecel.

Politie Moerdijk controleert op naleving roodlicht

KLUNDERT: De politie van team Moerdijk heeft donderdagmiddag een roodlicht controle gehouden aan de Provincialeweg. Het verkeer richting Zevenbergen en richting de Rijksweg A17 werd gecontroleerd. Agenten schreven zes bekeuringen uit. De boete voor rijden door rood licht bedraagt 95,=.

Automobilist rijdt voetganger aan en rijdt door

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag is op de kruising Nieuwen Prinsenkade en Tramsingel een 22-jarige inwoner van Oosterhout aangereden door een blauwkleurige bestelauto. Het slachtoffer raakte gewond aan knie en voet. Rond 02:30 uur liep de Oosterhoutse vanaf het station richting de Nieuwe Prinsenkade. Zij wilde op de kruising met de Tramsingel samen met enkele vriendinnen oversteken over een zebrapad. Bij groen licht staken zij over. Op dat moment kwam over de Tramsingel een nog onbekende automobilist aanrijden en reed vermoedelijk door roodlicht. Ter hoogte van het Zebrapad reed hij het slachtoffer aan. Hierdoor kwam zij ten val. De bestuurder van de auto stapte uit en sprak de vrouw even aan. Vervolgens reed hij weer weg zonder zijn gegevens door te geven aan de vrouw. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van deze chauffeur. Na behandeling in het ziekenhuis is het slachtoffer door de politie thuis afgezet.

Politie onderzoekt toedracht na uitdelen vuistslag

BREDA: Vrijdagmorgen heeft de politie aan de Torenstraat een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had rond 04:30 uur een 18-jarige inwoner van Teteringen een vuistslag in het gezicht gegeven. Het tweetal kreeg kort daar voor in een café in het centrum van Breda mot met elkaar, waarbij de 20-jarige gedreigd had met het verkopen van een klap. Na verhoor is de 20-jarige Bredanaar heengezonden. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling en maakt vervolgens proces-verbaal op.

Ossenaar aangehouden met vuurwerk

ALPHEN/BAARLE-NASSAU: De politie heeft donderdagmiddag en -avond een vuurwerk controle gehouden. Aan de Hoogbraak in Baarle-Nassau werden 40 personenautos gecontroleerd. Aan de Boshoven in Alphen werden twintig automobilisten voor een controle aan de kant van de weg gezet. De politie trof in Baarle-Nassau geen vuurwerk aan. Een 37-jarige inwoner van Oss werd bij de controle aan de Boshoven betrapt met bijna 8,5 kg vuurwerk in zijn auto. Het vuurwerk, bestaande uit Flowerbeds, is in beslag genomen. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Dakramen vaak gebruikt om woning binnen te komen bij inbraken

BREDA: De politie in het District Breda heeft in november 17 aangiftes opgenomen van insluipingen en inbraken in woning, waarbij de daders gebruik maken van het dakraam. Op het teamgebied van de politie Moerdijk werd de afgelopen dagen acht keer aangifte gedaan. In Zevenbergen was het zes keer raak, één keer in Fijnaart en een keer in het buitengebied. In alle gevallen kwamen de daders binnen via het zolderraam. Hierbij maakten de daders gebruik van het feit dat het dakraam niet was afgesloten of men kwam binnen na het verbreken van het raam. De diefstallen vonden voornamelijk plaats in het begin van de avond. De politie heeft een onderzoek ingesteld en voert buurt en sporenonderzoeken uit.

De politie doet er alles aan om woninginbraken terug te dringen/
-inbrekers aan te pakken, maar dat kan niet zonder ú! Bewoners kunnen zelf ook het risico tot een inbraak verkleinen door geen (klim) voorwerpen buiten te laten staan. Te denken valt aan ladders en minicontainers. Verder dient de woning toch zeker in de vooravond een bewoonde indruk te geven. Sluit daarom enkele tijdschakelaars op verlichting aan in de woning en zorg ook voor buitenverlichting op donkere plaatsen. Sluit ramen en deuren goed af en zorg voor goed hang- en sluitwerk met het Keurmerk Veilig Wonen. Hiermee verminder je de kans op een inbraak met 90%. Wees waakzaam, door alert te zijn kan inbraak worden voorkomen of kunnen de daders beter worden opgespoord. Ook sociale controle in de buurt is een belangrijk wapen tegen woninginbraak. Inbrekers willen immers een zo klein mogelijk risico lopen om te worden betrapt.

Trekker door stormachtig weer omgewaaid

WILLEMSTAD: Vrijdagmorgen is op de Rijksweg A29 door de hevige wind een oplegger van een vrachtwagen gekanteld. De 46-jarige chauffeur uit Streze (Tsjechië) raakte niet gewond. Rond 10:55 uur reed hij met zijn combinatie richting Rotterdam. Ter hoogte van de Volkenraksluizen waaide zijn lege oplegger om. Hierdoor werden enige tijd twee rijstroken, richting Rotterdam en Zierikzee, afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de aanhanger weer op zijn wielen getakeld.

Auteur: Henk Snepvangers