Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 25 november 2005

provincie Groningen, 25-11-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op meerdere locaties een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2260, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Zevenhuizen, Oudestreek: aantal geregistreerde voertuigen: 468, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Ten Boer, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1300, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl: fietser gewond na ongeval
Een 32-jarige man uit Delfzijl is vrijdagochtend op de kruising Koningin Julianalaan met de Johan van den Korputlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 24-jarige automobilist uit Delfzijl zag de 32-jarige op de fiets over het hoofd, waarna hij hem aanreed. De fietser werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een analyse en een rapportage gemaakt. De zwaar beschadigde fiets werd veiliggesteld op het politiebureau.

Uithuizen: kwekerij ontmanteld
In een woning aan de Laan in Uithuizen heeft de politie vrijdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner van het pand, een 32-jarige man uit Uithuizen werd daarbij aangehouden. De politie kreeg informatie over de kwekerij op basis waarvan een inval werd gedaan. De woning bleek behoorlijk verbouwd te zijn voor het inrichten van de kwekerij. Er werden uiteindelijk bijna vierhonderd planten aangetroffen. Ook werd diefstal van stroom gepleegd. De planten werden in beslag genomen. Ook de nodige apparatuur werd door de politie meegenomen en vernietigd. Met behulp van de gemeente Eemsmond werd ruim 2000 kg aan afval weggehaald uit de woning. De verdachte is ingesloten.