RTL Group

5
Bekende Nederlander stelt kennis van technische talenten op de proef

Elf studenten van de TU in Delft zoeken vanaf zondag 8 januari dertien weken lang hun eigen grenzen op én de grenzen binnen de techniek in de nieuwe RTL 5-docusoap 'Delft Blauw'. In de vorm van telkens wisselende opdrachten wordt het uiterste van hen gevraagd in het ontdekken van technische mogelijkheden en beperkingen. Wekelijks staan de studenten, verdeeld over twee teams, tegenover elkaar tijdens het volbrengen van hun missie. Zij moeten onder andere hun hoofd buigen over nieuwe mobiliteitsvormen in Delft, bekijken of golfsurfen in Nederland mogelijk is en uitzoeken welke brandstof de toekomst heeft. Naast de onderlinge uitdagingen, zijn ook hun belevenissen in het studentenhuis, op de faculteit en in het uitgaansleven uitgebreid te zien.

Ik kijk heel erg uit naar de opdrachten, want de TU heeft heel veel mooie projecten. Het leukste aan het programma lijkt me om de mensen te laten zien hoeveel lol ik heb met mijn huisgenoten, aldus Stefan, één van de deelnemende TU Delft-studenten.

We zijn de eerste universiteit die op deze manier in een docusoap participeert, zegt prof.drs. Marco Waas, decaan van de Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen. Hiermee geven we een breed publiek een goed beeld van de TU Delft en zetten we technische studies in Nederland op de kaart.

Een bekende Nederlandse persoonlijkheid voorziet de studenten van de opdrachten. Bij de uitvoering, die plaatsvindt op de TU Delft, worden ze bijgestaan door een prominente Nederlandse wetenschapper, een ondernemer of een politicus als coach. Naast het programma op tv, zijn de technische whizzkids ook te volgen op de site www.delftblauw.nl, waar ze een weblog bijhouden en waar kijkers hun vragen kunnen stellen en een science game kunnen spelen. Na dertien weken wordt één team uiteindelijk uitgeroepen tot de ultieme winnaar.

Uitzending: RTL 5, wekelijks vanaf zondag 8 januari 2006, tussen 18.50 en 19.20 uur. RTL 7, maandag 9 januari, tussen 23.25 en 23.55 uur (herhaling).


---

--------------
Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP