Gemeente Dordrecht


---

Nieuw parkeerterrein Weeskinderendijk open

Nu ook gratis parkeren aan de westzijde van de stad

Maureen Vermeulen

Vandaag heeft wethouder Cok Sas samen met Sinterklaas het gratis parkeerterrein Weeskinderendijk geopend. Het gratis parkeren werd door Sinterklaas cadeau gegeven aan de stad. Zwarte pieten die vanaf de Stadsbrug kwamen abseilen, namen het cadeau mee. Het slechte weer van vandaag kon deze waaghalzen niet tegenhouden.
Parkeerterrein Weeskinderendijk ligt tussen de Dokweg, het spoor en de Weeskinderendijk. De Dokweg is de belangrijkste toegangsweg naar het Centrum aan de westkant van de stad. Met de komst van P-Weeskinderendijk wordt de bereikbaarheid van de Binnenstad aanzienlijk beter. Het terrein is een tijdelijke oplossing totdat er voldoende parkeerfaciliteiten in de Binnenstad zijn. Er is plaats voor 270 auto's. Vanaf maart 2006 zijn ook 2 camperplaatsen beschikbaar.

Veiligheid
Vanwege de veiligheid heeft de gemeente gezorgd voor verlichting op het parkeerterrein. Het terrein is ook voorzien van een hek. De ingang is aan de Weeskinderendijk en is vrij toegankelijk (geen slagboom). De stadswachten zullen het terrein controleren in hun rondes door de stad.

Bezoekers/forenzen
De verwachting is dat het terrein in het weekend en op koopavond vooral door winkelend publiek en bezoekers wordt gebruikt. Doordeweeks leent het zich goed voor mensen die in de Binnenstad werken en gratis willen parkeren. Met het terrein wordt een wens van bewoners uit de Binnenstad en 19e Eeuwse Schil ingevuld om bezoekers zoveel mogelijk in de flanken van de stad te laten parkeren. Hierdoor vermindert de parkeerdruk in de omliggende wijken.

Pendelbus en Kerstmarkt
Sinterklaas kwam naar de opening met de pendelbus. Deze pendeldienst brengt parkeerders op donderdagavond en zaterdag naar het centrum toe. Er zijn twee haltes, één bij het Stadskantoor en één halte bij het ANWB-kantoor.

Het eerste half jaar is de pendeldienst gratis. Daarna kost een ritje EUR0,50. In december rijdt de pendelbus ook tijdens de Kerstmarkt, 16 t/m 18 december, en op de extra koopavonden op 2, 21 en 23 december.

Redactie
Maureen Vermeulen
Communicatie

telefoon (078) 639 6902

email m.vermeulen@dordrecht.nl

Informatie
Gerard van der Sterre
Stadsontwikkeling
telefoon (078) 639 6523