Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/11/05)

OOSTERHOUT NB, 25 november 2005

Twee mensen overleden na aanrijding met buurtbus

GENDEREN: Vrijdag 25 november kort na half 12 vond op de kruising van de Provincialeweg-Zuid met de Kelderstraat en het Langepad een aanrijding plaats, waarbij twee mensen om het leven kwamen. De twee, een echtpaar van 83 (man) en 77 (vrouw) jaar oud en afkomstig uit Wijk en Aalburg, wilden in hun auto de Provincialeweg-Zuid oversteken en zagen daarbij vermoedelijk de buurtbus over het hoofd. De bestuurder van de buurtbus, een 19-jarige man uit Meeuwen, kon de auto van het echtpaar niet meer ontwijken en reed ze in de flank aan. De auto werd hierdoor enkele meters meegesleurd en kwam vervolgens op zn zijkant in de berm tot stilstand. De buurtbus kwam op de parallelweg tot stilstand.
De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer doen voor de twee slachtoffers. De bestuurder van de buurtbus, die op dat moment geen passagiers vervoerde, raakte lichtgewond en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
De politie is nog bezig met het onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding. Politiemensen van de afdeling Forensisch Technisch Onderzoek hebben ter plaatse een sporenonderzoek verricht. Het is voor het onderzoek van belang dat de politie over zoveel mogelijk informatie beschikt. Daarom is de politie nog op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het team Altena, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie ontmantelt hennepkwekerij

RAAMSDONKSVEER: De politie van het team Geertruidenberg-Drimmelen heeft donderdag 24 november een onderzoek in een loods aan de Forellenweg ingesteld. Reden voor het onderzoek waren klachten over stank en wateroverlast. In de loods troffen de politiemensen twee in werking zijnde hennepkwekerijen aan. In totaal stonden er in de loods 1380 hennepplanten. Zowel de planten als de diverse groeiapparatuur zijn in beslag genomen en na overleg met Justitie vernietigd. Een medewerker van energiebedrijf Essent constateerde bovendien dat er geknoeid is met de meterkast. Het onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij is nog in volle gang.

Twee autos weg na woninginbraak

WAALWIJK: Tussen donderdag 24 november 22.30 uur en vrijdag 25 november 07.00 uur is ingebroken in een woning in de Aletta Jacobssstraat. Er bleek een raam te zijn geforceerd om de woning te kunnen betreden. Uit de woning werd onder andere een laptop weggenomen. Ook gingen de dieven er vandoor met twee autos van de bewoners. Het betreft een BMW 116I en een Opel Tigra (nadere gegevens over de autos nog niet bekend red.). De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt verkeerscontroles

WAALWIJK: Politiemensen van het team Waalwijk hebben donderdagavond 24 november een verkeerscontrole gehouden op de Winterdijk. Daarbij deelden ze in totaal 9 bekeuringen uit: 7 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor rijden met een verlopen APK en 1 voor rijden door rood licht ( op de kruising met de Professor Kamerlingh Onnesweg).

Auteur: Leonie van Ooijen