Gemeente Leeuwarden


Informele Welzijntop in Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (25-11-2005) Ongeveer 35 topambtenaren Welzijn van rijksoverheid, provincies en gemeenten uit heel Nederland hebben op 24 en 25 november een bezoek aan de gemeente Leeuwarden gebracht.
Het gezelschap kwam donderdagavond in Leeuwarden aan. Na een kennismaking volgde een rondleiding door het Leeuwarder Stadhuis. Vrijdag is tijdens besloten workshops in het stadhuis gesproken over gemeenschappelijke zaken, problemen en oplossingen. Onderwerpen als de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Wet Werk en Bijstand passeerden de revue.

Tijdens de middagpauze kreeg het gezelschap een rondleiding door de oude binnenstad. Eerst te voet, daarna met een vaartocht per praam door de Leeuwarder grachten. In de Achmeatoren werd het uitzicht bewonderd onder het genot van een kop snert. Een optreden van de Daklozenband zorgde voor een muzikale begeleiding. Eenmaal terug in het Stadhuis werden de workshops voortgezet. Na afloop sprak iedereen van een zeer geslaagde dag, waarbij het weer enorm meewerkte.