Vendex KBB NV

Persbericht Vendex KBB

Vendex KBB maakt bekend dat zij haar onroerend-goedportefeuille heeft verkocht aan een consortium gearrangeerd door IEF Capital N.V., een joint venture tussen IEF Nederland B.V. en Bouwfonds Asset Management B.V., een 100% dochtervennootschap van ABN AMRO Bouwfonds N.V. IEF Capital Delta NV en PGGM zijn participanten in het consortium. PGGM is bovendien mede-financier via inflatiedekkende producten. Het beheer van de onroerend goed portefeuille zal worden uitgevoerd door Bouwfonds Asset Management die ook betrokken is bij de financiering van de transactie.

Met deze transactie gaat Vendex KBB een lange termijn sale-and-lease-back overeenkomst aan voor 73 winkels en andere panden gebruikt door HEMA, V&D en de Bijenkorf, die deze winkelformules de lange termijn stabiliteit en operationele flexibiliteit verschaft om succesvol te kunnen blijven opereren in de Nederlandse retailmarkt. Voor Vendex KBB is dit een belangrijke stap in de implementatie van haar strategie om zich te concentreren op haar retailactiviteiten.

Voor IEF Capital NV betekent dit een zeer belangrijke transactie die haar leidinggevende positie op het gebied van inflatiedekkende producten verder versterkt. IEF Capital vennootschappen houden nu meer dan 2,5 miljard euro in onroerend goed activa.

Vendex KBB werd geadviseerd door Lazard en CB Richard Ellis.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Vendex KBB, Peter van Bakkum, tel. 020 - 5490 432

IEF Capital, Gil Grossman, tel. 020 - 571 2008

---- --