Ingezonden persbericht


Carlo van dam maakt overuren op franse circuits voor sg formula!

Vlaardingen, 25 november 2005 - Op 7 november jongstleden begon Carlo van Dam aan zijn voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Terwijl de 19-jarige coureur enkele weken mocht genieten van zijn welverdiende rust na het behalen van zijn uitstekende tweede plaats tijdens de laatste Eurocup race op het circuit van Monza, moest de rijder van S-T-A-R-T in de afgelopen periode weer flink aan de bak. En niet zonder succes! Carlo was namelijk op de Franse circuits van Val de Vienne, Magny Cours en Nogaro op het uitslagenlijstje van gemiddeld 20 deelnemers continu bij de snelste terug te vinden! Hoogste tijd voor een korte terugblik op zijn uitstekend verlopen tests die het verder prima naar zijn zin heeft bij het Franse topteam SG Formula dat afgelopen seizoen het teamkampioenschap binnenhaalde!

2005 werd een succesvol jaar voor Van Dam, die op de vierde plaats in het Europees Formule Renault 2.0 Kampioenschap eindigde. Met deze prestatie was onze landgenoot (waaronder 4 podiums in Bilbao, Oschersleben, Estoril en Monza, 12 top zes finishes en één snelste race ronde in Estoril) met afstand de beste Nederlander van dit internationale kampioenschap! De monteurs konden echter niet lang nagenieten van Carlo's podiumfinish tijdens de seizoensafsluiter op Italiaanse bodem, want de bolide ging op zondagavond zonder pardon uit elkaar voor de verplichte technische keuring. Wanneer de organisatie van de Renault World Series de auto in losse onderdelen weer vrijgaf, konden de medewerkers van SG Formula in de werkplaats in het plaatsje Aytré (vlakbij Bordeaux) de gestripte auto van Carlo weer in elkaar zetten voor de uitgebreide wintertest.

Van Dam begon zijn avontuur in Val de Vienne. Dit was geen onbekend terrein voor de Vlaardinger want hij testte hier een jaar geleden ook al dit team. Hij was toen in zijn eerste kennismaking met het topteam de snelste van alle deelnemers waardoor teammanager Stefan Guerin hem vervolgens vastlegde. Ook in deze test kwam Carlo goed beslagen ten ijs. Hij reed totaal 60 ronden op het 3,750 kilometer lange circuit en zette in de ééndaagse test de snelste tijd van de dag neer! Nog geen week later maakte hij voor de eerste keer kennis met het populaire Formule 1-circuit van Magny-Cours. Ondanks dat Van Dam door remproblemen snelle rondetijden liet noteren klapte hij met zijn auto in de tweede chicane (Imola) in de bandenstapels. Van Dam wist zich op de tweede dag echter goed te herstellen en pakte in de ochtendsessie op een natte baan de snelste tijd. In de middag stond hij wederom prima zijn mannetje en wist een tweede tijd op de chrono's te zetten.

Afgelopen dinsdag en woensdag (22 en 23 november) testte Van Dam op het Zuid Franse circuit van Nogaro waar temperaturen werden gemeten van rond het vriespunt. Van Dam doorstond de vrieskou en was de snelste op de eerste testdag door een tijd van 1:24.7 neer te zetten. Hij was hiermee de enige coureur die onder de één minuut en 25 seconden dook! Wanneer het team de auto nog beter wist af te stellen verbeterde hij op de afsluitende dag zijn eigen tijd (1:24.2!) en voerde hiermee opnieuw de ranglijst aan. Van Dam reed in twee dagen totaal 140 ronden en was met deze tijd meer dan 1,3 seconden sneller dan degene die op dit circuit afgelopen seizoen in het Frans Kampioenschap de pole position (1:25.5) wist te realiseren!

CARLO VAN DAM: "Om deze Formule Renault tests als snelste af te sluiten is absoluut bemoedigend. Tijdens alle dagen op de diverse circuits heb ik me continu weten te verbeteren. Verder heb ik bijzonder prettig samengewerkt met mijn nieuwe engineer en heb ik in deze winterperiode weer lekker aan reflexen kunnen werken. We hebben de stijgende lijn in ons team weer prima kunnen doortrekken want ook mijn teamgenoten zaten er telkens goed bij! Ik hoop binnenkort weer te gaan testen want het is belangrijk dat ik met voldoende kilometers aan het nieuwe seizoen kan beginnen!"

BREAKING NEWS: Door de goede prestaties van Carlo van Dam in zowel het Nederlands als Europese Formule Renault 2.0 Kampioenschap krijgt de talentvolle coureur een heuse test in de Renault World Series aangeboden door Renault Sport Frankrijk! Op 6 december aanstaande zal hij op het hypermoderne circuit van Paul Ricard (Frankrijk) debuteren in deze 3,5 liter bolide met 450 PK voor het Spaanse Pons Racing!

Nieuws en ook foto's zijn verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)