Gemeente Amsterdam

En de 'Ondernemer van het jaar'is.....

25 november 2005
---
STEW

De winnaar van de STEW verkiezing `Ondernemer van het jaar 2005' werd op donderdagavond 24 november bekend gemaakt bij STEW in Amsterdam door de Wethouder van Economische Zaken van Amsterdam, Laetitia Griffith.

De winnaar is Ida Onrust uit Amsterdam. Zij zat in de bijstand, maar opende deze zomer de deuren van een schoonheidsinstituut op een toplocatie van Amsterdam: Beautylinks op de Leidsekade.

Laetitia Griffith reikte de prijs uit: "Het Midden en Klein bedrijf in Amsterdam is van zeer groot belang voor de werkgelegenheid. Deze sector is de economische motor van de stad die voor 55% van de werkgelegenheid zorgt. De Ondernemer van het Jaarprijs geeft daarom terecht een blijk van waardering aan dit Amsterdams ondernemerschap. Elk jaar bewijst de organisator Stew weer dat met de prijs een goede ambassadeur voor het Amsterdams ondernemersschap weten te vinden. Ook dit jaar is de keuze weer zeer juist: Ida Onrust een doorzetter, die startende ondernemers een plek biedt. Een voorbeeld voor beginnende ondernemers die vanuit een uitkeringspositie komen."

Het juryrapport

Het juryrapport spreekt over Ida Onrust als een voorbeeld voor andere startende ondernemers: "De jury ziet in Ida iemand die groot durft te denken, over een grote dosis doorzettingsvermogen beschikt en niet rust voordat ze haar doel bereikt heeft. Ida is een geweldig voorbeeld dat starten vanuit een uitkeringssituatie mogelijk is".