Gemeente Amsterdam

DROP Breaks & Beats festival

25, 26 en 27 november

4 november 2005
---
Hip Hop in Nederland is hot. Nederlandse en Amerikaanse Hip Hop acts domineren de hitlijsten. Stichting S.L.A.M.M. bevestigt deze ontwikkeling door voor de tweede maal een driedaags, multidisciplinair Hip Hop festival te organiseren: DROP Breaks & Beats Festival.

Stichting S.L.A.M.M. presenteert op 25, 26 en 27 november 2005 het DROP Breaks & Beats Festival in de Melkweg en de Stadsschouwburg te Amsterdam. DROP is een vervolg op het succesvolle SUPA*SONIC Festival, een driedaags Hip Hop-event dat in oktober 2004 voor het eerst plaats vond. Hip Hop vormt ook bij DROP de basis; verder biedt het festival een mix van onder meer theater, sport, multimedia, breakdance en paneldiscussies.

Breakdancers nemen een karakteristieke houding aan. Samenwerkingsverbanden Het DROP programma wordt voor een groot deel met Nederlandse acts gevuld; S.L.A.M.M. vindt het belangrijk Nederlands talent een serieus podium te bieden. Daarnaast treedt een aantal grote internationale artiesten op. Verder werkt DROP samen met diverse culturele organisaties, zoals het Nederlands Theater Instituut, Nationaal Pop Instituut, studentenvereniging The Fusz, en Appelsap die hun legendarische party op zaterdagavond in de Stadsschouwburg houden.

Jongerencultuur op een podium Het DROP Breaks & Beats festival is niet alleen vernieuwend wegens het multidisciplinaire karakter waardoor alle uitingsvormen van jongerencultuur aan bod komen, maar ook doordat het binnen hoog aangeschreven culturele instellingen een podium biedt voor deze cultuur. Bovendien beoogt het festival een goede aanvulling te zijn op het cultuuraanbod van Amsterdam en omstreken. S.L.A.M.M organiseert DROP in samenwerking met Stichting Melkweg, de Stadsschouwburg en Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van Gemeente Amsterdam.

Een selectie van bevestigde artiesten die tijdens DROP optreden zijn: * Tha Alkaholiks (USA), * Boot Camp Clik feat. BlackMoon(USA), * Sean Price (USA) & Smif- N- Wessun(USA), * Salah Edin (meest succesvolle Arabische rapper) feat. Cilvaringz, * Theatergroep DOX, * Shyrock (NL) en * DJ Waxfiend (NL).

Voor toegangsprijzen, tijden en andere informatie: www.dropdieshit.nl CKV-bonnen zijn geldig aan de kassa's van de locaties.