Ingezonden persbericht


FF spammen voor in je agenda:

APACHE INDIAN & HIS REGGAE REVOLUTION

Vrijdag 25 november 2005
DROP Breaks & Beats festival
Melkweg & Stadschouwburg
Amsterdam

Lang voordat het Londense dj-collectief Punjabi Hit Squad furore maakte met desi beats (R&B en Hip Hop met een Indiase flavour), verweefde Apache Indian traditionele bhangra sounds met de lome baslijnen uit de reggae. De grote hit Boom Shak A Lak uit 1993 was zijn eerste wapenfeit. Sindsdien is de rapper uit Birmingham niet weg te slaan uit het crossovergenre. Op zijn nieuwste album Time For Change is hij collabo's aangegaan met Fugees-rapper Pras, reggaekoning Luciano en de legendarische Desmond Dekker. Op FunX staat zijn nieuwste track ( Dil Luteya - Jazzy B ft Apache Indian) in de X-chart! Check waar Missy Elliot de kunst van het mixen van Indiase sounds en Hip Hop-beats heeft afgekeken.

Stichting S.L.A.M.M. presenteert op 25, 26 en 27 november 2005 het DROP Breaks & Beats Festival in de Melkweg en de Stadsschouwburg te Amsterdam. DROP is een vervolg op het succesvolle SUPA*SONIC Festival, een driedaags Hip Hop-event dat in oktober 2004 voor het eerst plaats vond. Hip Hop vormt evenals bij het SUPA*SONIC Festival ook bij DROP de basis, en biedt een mix van onder meer Hip Hop en dancehall, theater, streetsport, multimedia, spoken word, breakdance, live painting, workshops & masterclasses en paneldiscussies.

Het DROP programma wordt voor een groot deel met Nederlandse acts gevuld; S.L.A.M.M. vindt het belangrijk Nederlands talent een serieus podium te bieden. Daarnaast treedt een aantal grote internationale artiesten op. De eerste bevestigde artiesten die tijdens DROP optreden zijn: DJ Cash Money (USA), Tha Alkaholiks (USA), Lethal Bizzle (UK), Typhoon, Blaxtar & Dinopha (NL).

Voor meer info:
www.dropdieshit.nl
Www.in-town.nl

Vrijdag 25 november : Melkweg. Toegang ¬ 16,50 (vvk) / ¬ 18,50 (deur) / ¬ 15,- (CJP-leden)

***inTOWN is een urban/world management, agency, event company & label. Op onze website www.in-town.nl is een introductie te lezen.

TINEKE TIMMERMAN
4d79fb.gif
M: tineke@in-town.nl
W: www.in-town.nl
Mob: +31(0)6-481.927.93
Address:
Westergasfabriek
Polonceaukade 16
1014 DA Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 (0)20-423.57.76
Fax: +31(0)20-427.57.69