Llink


LLinke Soep

Mail de redactie

Programma pagina

uitzending(en)

vr 25 november 2005 van 20:00 uur tot 21:00 uur op Radio 1

deze aflevering

Racen voor het goede doel

Met twee barrels door de woestijn racen, maar dan wel voor een goed doel.
Dat gaan Erik, Sonja, Fook, Irene en Pijke vanaf zaterdag doen, in twee oude Nissan Patrols. Als Team Toubab Rouge en Team Toubab Blue doen ze mee aan Amsterdam-Dakar, een race van bijna 7000 kilometer dwars door Europa en West-Afrika. In plaats van zo hard mogelijk scheuren, zoals in Parijs-Dakar, gaat het in deze race om goede doelen. De deelnemende teams halen met hun deelname geld op voor een goed doel: op dit moment staat de teller van alle teams samen al bijna op 200 000 euro.
De twee Toubab-teams ('toubab' betekent 'blanke' in het West-Afrikaans) doneren bij aankomst hun twee Nissans aan Niokolo Koba, een groot natuurgebied in Senegal. Ze kunnen daar gebruikt worden als safari-auto's om kinderen mee te vervoeren, die in het park leren hoe belangrijk de natuur voor hen is. De Toubab-rijders daar gaan in Senegal een educatief programma voor ontwikkelen. Verslaggever Marijn neemt een kijkje bij de laatste voorbereidingen van de twee Toubab-teams.

Niet winkelen

Zaterdag is het Internationale Niet-Winkeldag. Door niet te winkelen, laat je merken dat je je buik vol hebt van onze consumptiecultuur én dat je het niet eerlijk vindt dat ons deel van de wereld veel rijker is dan andere delen. Maar... zo vlak voor Sinterklaas? Wie heeft daar nu zin in? Dat gaan we uitzoeken.

Big Bother

En ook de Big Bothermeiden zijn er deze uitzending weer bij. Lees hier meer...