Protestantse Kerk in Nederland


Brevier gepresenteerd voor veertig dagen

Met de presentatie van de bundel God, gun ons een moeder op vrijdag 25 november in de Dorpskerk te Nieuwegein brengt Protestantse Pers een brevier naar buiten geschikt voor persoonlijk gebruik en gezamenlijke meditatie. In veertig korte momenten presenteren ds. Ria Pasterkamp (Oegstgeest) en ds. Jan Nauta (Middelburg) stijlvolle tekst, die opvalt door toegankelijkheid en ruimte.

Het uitbrengen van een brevier sluit aan bij een groeiende behoefte in de samenleving aan bezinning, stilte en persoonlijke reflectie. Waar ooit de verstilling eigen was aan monniken en nonnen in kloosters valt in toenemende mate in de samenleving een behoefte aan momenten van retraite te onderkennen. De bundel God, gun ons een moeder sluit daar op aan. Verschillende vrouwen bekend uit de bijbelse traditie worden als spiegel op het leven gebruikt voor zowel man als vrouw. Dick Smit (Nieuwegein) maakte de illustraties, die de verbeeldingskracht van de lezer extra prikkelen.

De bundel sluit aan bij persoonlijke behoeften, maar kan ook bij kerkelijke ontmoetingen worden gebruikt. Vooral de veertig dagen voor Kerst en de veertig dagen voor Pasen lenen zich voor de bezinnende gedachten rond bijbelse moeders als Tamar, Rachab, Ruth, Bathseba en natuurlijk ook Maria. Het aantal stukjes, veertig in totaal, maakt gebruik in de adventstijd of de veertigdagentijd extra aantrekkelijk.

God, gun ons een moeder, isbn 90-8525-009-9 is een uitgave van Protestantse Pers, telt 106 pagina's, is genaaid gebonden en is opgemaakt in de kleuren zwart en rood, de prijs is ¤ 14,95. Protestantse Pers is onderdeel van Uitgeversgroep Jongbloed in Heerenveen.