Ingezonden persbericht

De 1e Nederlandse Slipcursus voor 45km-gehandicaptenvoertuigen

VEENENDAAL, 20051123 -- Waaijenberg Mobiliteit organiseert in samenwerking met Paul Maaskant Pro Drive Training, voor het eerst in Nederland, een slip- en rijvaardigheidstraining voor bestuurders van 45km- gehandicaptenvoertuigen.


Na de jaarlijkse verkeerstheorie opfriscursus voor haar klanten organiseert Waaijenberg Mobiliteit vrijdag 25 november 2005 van 12.00 tot 17.00 uur voor het eerst een praktijk onderdeel. 'Dit onderdeel sluit goed aan bij de strategie van ons bedrijf. "Mensen niet alleen veilig mobiel maken, maar ook veilig mobiel houden." Met andere woorden: Wij testen de klanten niet alleen voor de verkoop op hun rijvaardigheid, maar willen ook dat ze na de verkoop op een veilige manier aan het verkeer kunnen blijven deelnemen' aldus Frank Vermin directeur van Waaijenberg Mobiliteit en initiatiefnemer.

Geïnteresseerden uit heel Nederland kunnen deelnemen aan de slip- en rijvaardigheidstraining die wordt gegeven bij Waaijenberg Mobiliteit aan de Wiltonstraat 26 te Veenendaal. Hier is een tijdelijke slipbaan aangelegd door Paul Maaskant Pro Drive Training. Op deze baan zullen met een aantal Canta's (45km-gehandicaptenvoertuigen) verkeerssituaties als uitwijkmanoeuvres, over- en onderstuur en een noodstop bij winterse omstandigheden gesimuleerd worden. Het team met ervaren instructeurs van Paul Maaskant zullen de deelnemers deskundig advies geven en leren hoe te handelen bij glad winterweer.

'Deze groep verkeersdeelnemers, die bij winterse omstandigheden minder snel van huis zouden gaan, moet zich ook in dit soort situaties veilig en vertrouwd voelen. Wij zijn dan ook heel erg blij met de samenwerking met Waaijenberg Mobiliteit' aldus mede organisator Mark Maaskant.

De slipcursus op vrijdagmiddag is een onderdeel van het 2 daags Jubileumfeest (vrijdag 25 en zaterdag 26 november van 10.00 tot 17.00 uur), dat georganiseerd wordt vanwege het 10-jarige bestaan van de Canta, hét enige 45km-gehandicaptenvoertuig van Nederland.

Voor velen is niet bekend dat op de Wiltonstraat 26 te Veenendaal de 2e (auto)fabriek van Nederland staat. Tijdens deze Jubileumdagen bij Waaijenberg Mobiliteit zullen de deuren van de fabriek voor iedereen open staan.

Ook is er de mogelijkheid tot het maken van een proefrit in de Canta 4X4. Het enige 4-wiel aangedreven 45km-gehandicaptenvoertuig ter wereld.




Waaijenberg Mobiliteit