Rechtbank Rotterdam


Zaak Kalou

Op vrijdag 25 november om 9.00 uur behandelt de rechtbank Rotterdam het beroep tegen de afwijzing van het verzoek om versnelde naturalisatie van Kalou, voetballer van Feijenoord.

De zaak wordt behandeld in zaal 1 van de rechtbank in Rotterdam. In de zittingzaal wordt één camera toegelaten, van RTV Rijnmond. Voor de radio geldt geen beperking wat betreft het aantal microfoons, behalve als dit het verloop van de zitting verstoort. Van elk medium wordt in de zaal één vertegenwoordiger toegelaten. Media die gebruik willen maken van de beelden van RTV Rijnmond kunnen contact opnemen met Peter Nieuwstraten, telefoonnummer (010) 440 54 02.

Aanmelding van alle media, ook de schrijvende pers, is verplicht vanwege de grote belangstelling voor deze zaak.

Op verzoek van de eisende partij kan uitsluitend de opening van de behandeling ter zitting door de rechter worden opgenomen. Tijdens deze opening mag de hele zittingzaal in beeld worden gebracht. Na de opening van de behandeling wordt geschorst om de AV-apparatuur te verwijderen. De zitting blijft openbaar en toegankelijk voor de media, echter zonder opnameapparatuur.

Interviews zijn uitsluitend toegestaan in de daartoe bestemde zittingzaal. Buiten de zittingzaal mogen géén film- of radio-opnames worden gemaakt in verband met de privacyregeling,

Persrechter mr. R. Overbosch is aanwezig voor het beantwoorden van vragen na afloop van de zitting.

Aanmelding en vragen: Michèle Boonstra, persvoorlichting rechtbank (010) 297 22 58, m.boonstra@rotarr.drp.minjus.nl

Bron: Rechtbank Rotterdam Datum actualiteit: 24 november 2005