Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Film 'Gevaarlijke liefde' in week zonder geweld

Huiselijk geweld komt in alle kringen voor. Iedereen kan ermee te maken krijgen. In de Week zonder Geweld, van 25 november tot en met 1 december, wordt in Beverwijk en Heemskerk een film over huiselijk geweld vertoond. 'Gevaarlijke liefde' laat zien dat het mogelijk is om het geweld te laten stoppen.

'Gevaarlijke liefde' in Week zonder Geweld

Van 25 november tot en met 1 december is het de Week zonder Geweld. In deze week is in de regio Kennemerland tweemaal een film te zien over het stoppen van geweld: 'Gevaarlijke liefde'. Op maandag 28 november a.s. om 10.00 uur in buurthuis Wijk aan Duin in Beverwijk en op donderdag 1 december a.s. om 14.00 uur in centrum de Jansheeren in Heemskerk. 'Gevaarlijke liefde' laat zien hoe vier vrouwen en een man een einde maken aan het geweld waar ze jaren mee te maken hadden. Ze vertellen hoe het toen met hen ging en hoe zij uiteindelijk deze periode achter zich konden laten. De film is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft; slachtoffers, plegers, familieleden, vrienden, bekenden, beroepskrachten en vrijwilligers. Inloop vanaf een half uur voor aanvang. De toegang is gratis. Er zijn deskundigen aanwezig voor vragen of een gesprek.

Huiselijk Geweld komt overal voor

Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Iedereen kan er mee te maken krijgen, los van leeftijd, sexe, culturele achtergrond of seksuele voorkeur. In Kennemerland trekken verschillende instanties samen op om huiselijk geweld aan te pakken en te voorkómen. Ze werken aan verbetering van de hulpverlening en geven bekendheid aan het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld: 023 - 5472999. Daar kan iedereen terecht. Het Advies- en Meldpunt denkt mee over oplossingen, geeft advies en verwijst zonodig door. Anoniem bellen kan ook. Er wordt alleen actie ondernomen in overleg met de beller.

Haarlem, 24 november 2005



Ingezonden persbericht