Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 25 november 2005

Goede ontwikkelingen bij Fugro zetten zich voort in tweede halfjaar

Ten opzichte van vorig jaar toont de omzet van Fugro in het tweede halfjaar een sterkere groei dan over het eerste halfjaar. Op jaarbasis wordt nu een omzetstijging van meer dan 10% verwacht. Deze omzettoename bestaat voornamelijk uit autonome groei. Gezien de over het hele jaar gemeten geringe gemiddelde koersbeweging van de US dollar ten opzichte van de euro zullen de valuta-effecten beperkt zijn.

Afgezien van onvoorziene omstandigheden zal bij een aanhoudende positieve marktontwikkeling en een stabiele dollarkoers het nettoresultaat over het gehele jaar naar verwachting uitkomen op ongeveer een verdubbeling van de winst over 2004 (was 49,3 miljoen onder IFRS). De netto winstmarge komt hiermee boven de 8% te liggen.

De drie divisies tonen allen een omzet- en winsttoename, waarbij met name de winstbijdrage van de offshore activiteiten in de Survey divisie een aanzienlijke verbetering ten opzichte van vorig jaar laten zien.

De vraag naar aan mijnbouw gerelateerd onderzoek is onveranderd hoog.

Bij de aan infrastructuur gerelateerde activiteiten op het land zetten de trends van het eerste halfjaar zich voort, waarbij vooral de activiteiten in het Midden-Oosten er in positieve zin uitspringen en de geleidelijke verbeteringen in Noordwest Europa zich voortzetten.

De vraag naar Fugro's activiteiten voor de olie- en gasindustrie is wereldwijd aanhoudend sterk, vooral voor offshore werk. De werkzaamheden in de Golf van Mexico zijn toegenomen in verband met het herstellen van de door de recente orkanen aangerichte schade aan installaties op zee. Ook is er wereldwijd een grote vraag naar seismische onderzoeksgegevens.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir K.S. Wester, President-Directeur Telefoon +31 70 311 11 22

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft ruim 275 kantoren en circa 8.000 medewerkers, die in meer dan 50 landen permanent aanwezig zijn.

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken Deze mededeling bevat mogelijk toekomstgerichte uitspraken. Toekomstgerichte uitspraken zijn uitspraken die geen historische feiten zijn, zoals, niet limitatief, mededelingen die overtuigingen, verwachtingen, bedoelingen, prognoses, schattingen of voorspellingen (en de aannames die daaraan ten grondslag liggen) van Fugro N.V. uitdrukken of inhouden.
Fugro N.V. Aan toekomstgerichte uitspraken zijn noodzakelijkerwijs risico's en onzekerheden verbonden. De werkelijke Postbus 41 toekomstige resultaten of omstandigheden kunnen dan ook wezenlijk verschillen van die uitgedrukt of bedoeld in 2260 AA toekomstgerichte uitspraken. De oorzaak van een zodanig verschil kan zijn gelegen in diverse factoren (zoals, niet Leidschendam limitatief, de ontwikkelingen in de olie- en gassector en aanverwante markten, valutarisico's en onverwachte Tel:O70 3111422 operationele tegenslagen).
Fax:070 3202703 Eventuele toekomstgerichte uitspraken in deze mededeling zijn gebaseerd op informatie die Fugro N.V. 's management op dit moment ter beschikking staat. Fugro N.V. neemt geen verplichting op zich om steeds een ir@fugro.com publieke aankondiging te doen indien zich wijzigingen voordoen in die informatie of indien er anderszins wijzigingen of www.fugro.com ontwikkelingen zijn met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken in deze mededeling.
1 of 1


---- --