Ingezonden persbericht


|--------------------------------------------------------------------|
|     Certipost lanceert Europese primeur: outsourcing van data      |
|                            entry-proces                            |
|--------------------------------------------------------------------|
Leidt tot efficiency- en kwaliteitsverbetering van crediteurenproces (A/P)

Amsterdam, 25/11/2005

Bedrijven kunnen voortaan hun data entry-proces binnen de financiële

administratie (A/P) uitbesteden. Arco, Certipost, eXbo en De Post

introduceren een gezamenlijke oplossing om het crediteurenproces te

automatiseren met behulp van CertiONE, het elektronische

communicatieplatform van Certipost.

eXbo, Arco, De Post en Certipost maken het nu mogelijk om klanten met een beperkt aantal (10.000-25.000) facturen per jaar of bedrijven die strategisch hebben besloten het data entry-proces op de crediteurenafdeling (A/P) uit te besteden, te voorzien van deze unieke oplossing.

"Dit is een Europese primeur", aldus Ron Booij, directeur van Certipost bv. "Wat wij hebben ervaren is dat het voor vele bedrijven niet even eenvoudig is om hun leverancier te dwingen om aan elektronische facturatie te doen, dan wel dat ze niet willen investeren in een lokale scanning- en documentmanagement-oplossing omdat een lokale oplossing niet te rechtvaardigen is voor wat betreft het aantal facturen."

Bedrijven die hun A/P-proces efficiënter willen laten verlopen, kunnen hun leveranciers nu opdracht geven de papieren facturen naar het postbusadres te sturen van het 'Invoice Management Centrum'.

In het Invoice Management Centrum worden de facturen ontdaan van hun envelop en gesorteerd. De facturen worden gescand en via optische herkenning omgezet naar een elektronische factuur. Een medewerker valideert alle benodigde velden zodat er een 100% betrouwbaar elektronisch formaat ontstaat.

Vervolgens wordt de elektronische factuur naar CertiONE, het elektronische communicatieplatform van Certipost, gestuurd. CertiONE zet de factuur om naar het bestandsformaat van de boekhoudtoepassing van de klant. Via de workflow-technologie van Arco automatiseert de klant het controle- en goedkeuringsproces dat aan de betaling van de factuur voorafgaat. Via het beveiligde online archief kunnen de mensen op de crediteurenafdeling en de budgethouders de facturen raadplegen.

Voordelen
De 'Invoice Management'-dienst is volgens de partners een gulden middenweg tussen papieren en elektronische facturatie. De oplossing is in de eerste plaats gericht op ondernemingen die facturen ontvangen van leveranciers die de stap naar volledige elektronische facturatie nog niet kunnen zetten.

De transformatie van een papieren factuur naar een elektronische en de geautomatiseerde verwerking ervan levert een nettobesparing op van 30-50% op het invoer- en accorderingsproces. Een bijkomend voordeel is dat Certipost dit proces voor meerdere klanten uitvoert, waardoor schaalvoordelen zijn te realiseren en de daarmee samenhangende kostenvoordelen kunnen worden doorgegeven aan haar klanten. De klant krijgt idealiter dus een hogere kwaliteit tegen lagere kosten.

Eens het bedrijf met de inkomende facturen aan CertiONE gekoppeld is, kan het tegelijk volautomatisch elektronische documenten uitwisselen met leveranciers, klanten, partners en andere bedrijven die ook met CertiONE verbonden zijn. Dat zijn er al 1.500 in Europa.

Over Certipost - "We facilitate and certify e-communications" Certipost biedt organisaties de mogelijkheid om hun kosten te beperken, hun klantenservice te verbeteren en hun efficiëntie te verhogen via gecontroleerde elektronische communicatie. Met de producten en diensten van Certipost kunnen bedrijven, overheidsinstellingen en consumenten in vertrouwen communiceren met klanten, leveranciers, burgers en partners. Certipost biedt toepassingen en diensten voor het uitsturen van elektronische facturen, bestel- en leveringsdocumenten en vertrouwelijke informatie.
Certipost beheert voorts het gebruik van de Belgische elektronische identiteitskaart (eID) voor de federale overheid en biedt organisaties advies en testprogramma's om de eID te implementeren. Certipost is een 50/50 joint venture van Belgacom (Euronext Brussel:BELG) en De Post, werd opgericht in 2002 en telt 90 medewerkers. Meer dan 1.500 bedrijven en ruim 50.000 consumenten gebruiken de producten en diensten van Certipost. De onderneming heeft haar hoofdzetel in Brussel, met kantoren in Aalst, Parijs (F) en Hoofddorp (NL).
Meer info op http://www.certipost.nl

Certipost BV
Ron Booij, directeur Certipost Nederland
Transpolis Schiphol Airport, Polaris Avenue 83D, NL-2132 JH Hoofddorp - Nederland
T: +31 (0)235 685 260
E: ron.booij@staff.certipost.nl

Michaël Custers, marketing manager
Ninovesteenweg 196, B-9320 Aalst (Erembodegem) - België T: +32 (0)53 601 132
E: michael.custers@staff.certipost.be

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
Bart Inslegers
Franklin Rooseveltlaan 348, B-9000 Gent - België
T: +32 (0)9 265 0258
M: +32 (0)472 480 186
E: bart@quadrantcommunications.be
|--------------------------------------------------------------------|
|                                END                                 |
|--------------------------------------------------------------------|
Ref.:CER20009-4007A