Politie Limburg-Zuid

Diefstal met geweld

Maastricht 25-11-2005 - De politie is op zoek naar de dader van een brutale straatroof in de Wycker Brugstraat in Maastricht, waarbij een 19-jarige vrouw uit Heerlen woensdagmorgen 23 november 2005 omstreeks 09.00 uur met pepperspray werd bewerkt en van haar handtas werd beroofd. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De Heerlense was te voet onderweg van het NS-station naar haar werk in de Wycker Brugstraat, toen een man haar in het voorbijlopen een bijtende vloeistof in het gezicht spoot. Tegelijkertijd voelde ze hoe haar handtas werd weggegrist en de dader het op een lopen zette. Na de roof werd de vrouw, die door de pijn in haar ogen even niets meer kon zien, geholpen door een andere vrouw die het voorval vanaf een afstand had zien gebeuren.
De politie is op zoek naar een man van 30 tot 40 jaar met een donkere huidskleur. Hij is circa 1.80 meter lang, heeft een tenger postuur, ziet er verzorgd uit en droeg tijdens het incident een opvallend lang puntvormig baardje (sikje).

Ook wil de politie graag in contact komen met de vrouw die het slachtoffer hielp, maar haar naam en adres niet achterliet.