Gemeente Harlingen

Restauratie pakhuis "De Zon" gestart
23-11-2005
Donderdag 24 november 2005 hield de Frisian Yacht Club een kick-off meeting aan de Zuiderhaven 78 te Harlingen. Frisian Yacht Club is een organisatie waarbij het maritieme en vooral de zeezeilsport centraal staat. Ruim vier jaar is er gewerkt aan de voorbereiding van deze unieke club.

Uniek want in tegenstelling tot de traditionele Yacht Clubs wordt deze club maatschappelijk zeer breed gedragen. Deelnemers vanuit Bedrijfsleven, overheid, opleidingsinstituten en sport kunnen elkaar dagelijks ontmoeten binnen de club sociëteit. De club wil zich vooral profileren als een ondernemende club die steeds projecten initieert die ten goede komen aan de Friese economie. Samenwerking met bestaande organisaties loopt als een rode draad door het beleidsplan van de club. Hoofddoelstelling van de club is om vooral ook internationaal nieuwe relaties te leggen. De zeilsport is hiervoor een prima medium gebleken want naast een dicht landelijk netwerk zijn er nu ook al veel internationale contacten gelegd.

Een van de eerste projecten is het restaureren van het pakhuis "de Zon" aan de Zuiderhaven. Dit oude vervallen monumentale pakhuishuis is door de club aangekocht en zal gerestaureerd worden. De club heeft het pand beschikbaar gesteld om de werkzaamheden uit te voeren binnen het kader van een leerwerk-ervarings traject met een voor noordelijke begrippen grote omvang. Ruim zestig leerlingen kunnen hier een praktijk opleiding volgen.