FOSAG-voorzitter: Ondernemen moet weer leuk worden

Koninklijke vereniging fosag

Den Haag, 25 november - Ondernemers moeten hun tijd vooral besteden aan ondernemen, om te vernieuwen en om te investeren. Maar het kabinet en de overheid houden de ondernemers steeds vaker van hun werk. Daarom stelt FOSAG-voorzitter en oud-kamerlid Van Walsem een Ondernemersbarometer voor die de praktische uitwerking van wetgeving en kabinetsvoornemens toetst aan de terugdringing van administratieve rompslomp voor ondernemers. Dit voorstel doet Van Walsem tijdens de jaarvergadering van brancheorganisatie FOSAG op 25 november te Den Haag.

'De barometer wijst voor het schilders- en onderhoudsbedrijf 'zwaar weer' aan', aldus van Walsem. Het laat voor de schilders- en onderhoudswereld een schrikbarende toename zien van de hoeveelheid administratieve handelingen en regeltjes.

De fiscale bijtelling van de schildersbusjes maakt de ondernemer tot onbezoldigd belastingambtenaar. De nieuwe levensloopregeling leidt tot meer administratieve rompslomp. De wet Walvis, waarin de 'a' en de 'l' staan voor administratieve lastenverlichting, leidt in de praktijk van de ondernemer juist tot meer regels. Veelzeggend is het dat het TNO-brancheonderzoek in opdracht van de FOSAG een toename van arboregeltjes voorspelt, terwijl het kabinet beweert juist voor minder regels te zorgen. Van Walsem concludeert dat het doel van minder regels wel met de mond wordt beleden, maar dat de praktijk voor de ondernemer heel anders is.

Ondernemers, en zeker MKB ondernemers, verdienen het geld in ons land. Anderen kunnen dat geld vervolgens weer uitgeven. Kabinet en overheid moeten daarom stoppen om ondernemers het leven zuur te maken. Blijven we de ondernemers lastig vallen met meer nieuwe regeltjes, dan worden we uiteindelijk allemaal armer.

Laat de ondernemer weer ondernemen, zo roept FOSAG-voorzitter Van Walsem kabinet en overheid op. Dan voorspelt Van Walsem een barometer die 'gunstig' en 'mooi weer' zal aanwijzen voor werkgelegenheid en welvaart.


-------------
EINDE BERICHT

-------------

Noot redactie:
In onze perssectie vindt u onze persberichten en (eventueel) aanvullend materiaal terug via www.fosag.nl/pers

De organisatie FOSAG
FOSAG is de ondernemersorganisatie schilders-, onderhouds,- metaalconserverings- en glasbranche. FOSAG heeft 3200 leden die gezamenlijk goed zijn voor een omzet van 2,4 miljard euro. In de branche zijn ruim 30.000 werkenden actief. Website: www.fosag.nl

Meer informatie?
FOSAG. Mr. Jan van Walsem, telefoon 0182 571444 of 06-51105431 (of Paul Raasveld,
06-10019627).