Gemeente Tilburg

Datum
25 november 2005

Gemeente pakt discriminatiebestrijding met Palet op

Nadruk op preventie en professionalisering klachtenafhandeling

De gemeente Tilburg gaat de komende jaren, in het kader van het programma Allemaal Tilburgers, sterker dan voorheen inzetten op het voorkómen en bestrijden van discriminatie. De gemeente heeft besloten aan Palet een subsidie van E 55.000,- te geven voor de uitvoering van die activiteiten. De afgelopen jaren ontving het Anti Discriminatie Bureau Tilburg gemeentelijke subsidie voor de behandeling van discriminatieklachten en preventieve activiteiten. Wethouder Gon Mevis: "In 2006 wil de gemeente versterking van antidiscriminatie en professionalisering van klachtenbehandeling. Meerdere partijen konden offerte uitbrengen op het programma van eisen dat door ons is opgesteld. In onze ogen sluit de aanbieding van Palet het beste aan bij de intensivering die wij voor ogen hebben"

Naast de behandeling, registratie en monitoring van discriminatieklachten, zal Palet de gemeente adviseren in het opstellen van een maatregelenprogramma en zal aandacht worden besteed aan het toelatingsbeleid in horecagelegenheden. Palet coördineert sinds een aantal jaren het Bureau Discriminatiezaken West Brabant en werkt tot nu toe incidenteel in Tilburg. Palet wil in 2006 in Tilburg haar activiteiten verder vormgeven.

Landelijke ontwikkeling

De intensivering sluit aan bij de landelijke ontwikkelingen waarbij discriminatiebestrijding een belangrijk instrument is tegen radicalisering van de maatschappij. Een regiegroep onder leiding van mevrouw Els Borst bereidt op dit moment een advies voor aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratiebeleid. De provincie Noord-Brabant heeft onlangs besloten extra middelen beschikbaar te stellen om discriminatiebestrijding in de provincie te versterken.

Voor de pers:
Frans Jan Lathouwers, Bestuurswoordvoering, telefoon 013 542 89 91 Theun van den Boer, Communicatie, telefoon 013 542 88 19


---- --