Gemeente Rotterdam


---

Nr. 201
25 november 2005

Embargo tot 16.30 uur

Wolfert van Borselenpenning voor

Piet de Visser

De heer P.G. de Visser ontvangt vandaag om 16.30 uur de Wolfert van Borselenpenning uit handen van wethouder Lucas Bolsius. Hij ontvangt de onderscheiding tijdens een receptie in restaurant Siena, op het Woudestein-complex, ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van het directoraat Materieel, Technisch en Gebouwenbeheer van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Piet de Visser trad in 1977 in dienst als Hoofdadministrateur Financiële en Economische Zaken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1983 werd De Visser directeur van het directoraat Financiële, Economische en Begrotingszaken. Een functie waarin hij een goede basis wist te leggen voor een gezonde financiële positie van de universiteit.

Na tien jaar werd hij aangesteld als directeur van het directoraat Materieel, Technisch en Gebouwenbeheer, waar hij een belangrijk vernieuwingsproces in gang zette. Niet alleen werd de organisatie van het directoraat gestroomlijnd. Ook was hij intensief betrokken bij een groot aantal nieuwbouwprojecten op de campus. Daarnaast vormde Piet de Visser een belangrijke rol in de begeleiding van de overdracht van gebouwen en terreinen en de daarbij behorende budgetten, tijdens de vorming van het huidige Erasmus Medisch Center.

De heer De Visser komt in aanmerking voor de Wolfert van Borselenpenning op grond van het criterium: "Personen die in een leidinggevende functie op meerdere terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving in haar geheel, dan wel groepen daaruit". De onderscheiding herinnert aan de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen.

noot voor de redactie/