NCRV


---


Alle 1899 verzorgingstehuizen krijgen tv-serie cadeau Willeke Alberti deelt dvd De Kleine Waarheid uit

Laren, 25 november 2005 - Willeke Alberti heeft aan de acteurs Fiet Dekker en Ton Kuyl in het Rosa Spier Huis te Laren een dvd-box van de hitserie De Kleine Waarheid overhandigd. De zangeres/actrice geeft alle 1899 verzorgingstehuizen in Nederland mede namens de Sponsor Loterij en de NCRV De Kleine Waarheid cadeau. "Ouderen en jongeren leven vaak langs elkaar heen", legt Willeke uit. "Als opa's en oma's samen met hun kinderen en kleinkinderen naar De Kleine Waarheid kijken zal er wederzijds meer respect ontstaan. Ze zijn dan in staat meer van elkaar te begrijpen en te leren."

Willeke Alberti maakte 35 jaar geleden haar acteerdebuut met haar glansrol als Marleen Spaargaren in De Kleine Waarheid. Decennia later is de hitserie met veel succes op zes dvd's uitgebracht en zet ze deze nu in om ouderen en jongeren dichter bij elkaar te brengen. "Ik heb veel aan de serie te danken en altijd met heel veel plezier aan De Kleine Waarheid teruggedacht", vertelt Willeke enthousiast. "Ik ben dankbaar en verheugd dat het ook nu nog zo'n succes is. Dat wilde ik graag delen met die mensen, voor wie een beetje aandacht vaak zo heel belangrijk is. Die aandacht geven we elkaar soms te weinig. Want door mijn optredens in verzorgingstehuizen, zag ik dat ouderen en jongeren ver van elkaar af zijn komen staan. Door samen naar De Kleine Waarheid te kijken, kunnen ze van elkaar leren. Het brengt het respect voor elkaar een stapje dichterbij! Maar ook begrip en het feit dat we van elkaar kunnen leren."

Van de eerste box van de tv-serie zijn inmiddels meer dan 40.000 exemplaren verkocht. De Kleine Waarheid vertelt het verhaal van Marleen Spaargaren die op jonge leeftijd haar huis ontvlucht om met Jan Engelmoer te trouwen. Als blijkt dat ze met haar echtenoot geen kinderen kan krijgen, is ze ontroostbaar. Haar man vertelt ze slechts een kleine waarheid.

Het Rosa Spier Huis in Laren werd uitgekozen als eerste verzorgingstehuis dat de dvd mocht ontvangen, omdat actrice Emmy Lopez Diaz hier tot haar overlijden woonde. Zij speelde in De Kleine Waarheid de rol van moeder Martje Spaargaren. Willeke Alberti reikte de dvd-box van De Kleine Waarheid uit aan Fiet Dekker en Ton Kuyl, bewoners van het Rosa Spier Huis. Fiet Dekker speelde in Wildgroei (1994), Goede dagen bij daglicht (1998) en Uitgesloten (2001). Ton Kuyl speelde in diverse tv-series en films, zoals in Keetje Tippel en De Stille Kracht en recentelijk in de film Morgen (2001). Het Rosa Spier Huis is een verzorgingstehuis voor kunstenaars en wetenschappers.

Willeke Alberti is al jaren ambassadeur van de Sponsor Loterij. Deze loterij steunt goede doelen op het gebied van sport, gezondheid en welzijn. Met behulp van stichting DOEN en de Sponsor Loterij verzorgt Willeke jaarlijks belangeloos 35 optredens in verzorgingstehuizen. De NCRV zond De Kleine Waarheid in de jaren '70 uit. Maar liefst zes miljoen mensen volgden wekelijks deze populaire tv-serie.

Bij de foto:
v.l.n.r. Ton Kuyl, Willeke Alberti en Fiet Dekker
©NCRV/ Frans van Zijst (rechtenvrij)


Noot voor de redactie -