Gemeente Alkemade


Alkemade doet mee aan experiment "stemmen in een willekeurig stembureau"

Gemeenteraadsverkiezingen 7 maart 2006

Op dinsdag 7 maart 2006 zijn er de Gemeenteraadsverkiezingen. Minister Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, heeft gemeenten in Nederland uitgenodigd om aan het experiment "stemmen in een willekeurig stembureau" mee te doen. De gemeente Alkemade heeft zich hiervoor aangemeld. Het stemmen in een willekeurig stembureau houdt in dat u op de dag van de verkiezing zelf bepaalt in welk stembureau in Alkemade, u uw stem gaat uitbrengen. U krijgt in plaats van een oproepingskaart een stempas thuis gestuurd. U kunt ook stemmen voor iemand die aan de andere kant van het dorp of in een heel ander dorp woont. U hoeft nu niet meer in hetzelfde stemdistrict te wonen.

Het voordeel is dat u in elk willekeurig stembureau binnen Alkemade kunt stemmen. De gemeente plaatst daarom in elk deel van Alkemade een stembureau. De in totaal 9 stembureau's komen verspreid door de hele gemeente te liggen. De volgende accommodaties zijn aangewezen als stembureau:
· Arendshorst, Kerkweg 2, Roelofarendsveen
· Bonaventuracollege, Schoolbaan 1, Roelofarendsveen
· Gogherweide, R. van Rijnsingel 104, Roelofarendsveen
· Cultureel Cent. Nw. Wet., Achterweg 90, Nieuwe Wetering
· Dorpshuis Rijpwetering, P.v.d. Plaatstraat 13 a, Rijpwetering
· NH-Kerk Kaag, Julianalaan 7, Kaag

· De Roelevaer, Lupinestraat 2, Roelofarendsveen
· Huize Jacobus, S. van Uylenburchlaan 1, Oude Wetering

Let op!
Kiezers die op de dag van de verkiezing hun kiezerspas kwijt zijn kunnen niet meer stemmen! Voorheen kon men zich met een legitimatie bij hun stemdistrict melden en alsnog stemmen. Dit is dus niet meer mogelijk. Kiezers die hun kiespas kwijt zijn kunnen zich uiterlijk 24 uur voor aanvang van de verkiezingen melden bij de sectie Burgerzaken van de gemeente voor het verkrijgen van een duplicaat.