Fortis Bank

c1936e.jpg

Published: 14:30 25.11.2005 GMT+1 /Source: Fortis Bank

Fortis Bank versterkt bestuursorganen

Fortis Bank maakt vandaag een aantal benoemingen bekend die vanaf 1 januari 2006 haar bestuursorganen moeten versterken. De benoemingen gebeuren met name in de Raad van Bestuur en het Directiecomité van Fortis Bank nv, de overkoepelende structuur van alle bankactiviteiten van Fortis, zowel binnen als buiten de Benelux.

'Met de nieuwe leden halen we bijkomende internationale ervaring binnen,' aldus Herman Verwilst, voorzitter van het Directiecomité van Fortis Bank. 'Met de ontwikkeling van onze bankactiviteiten in heel Europa en in specifieke markten in Azië en Noord-Amerika, moeten precies deze bestuursorganen hun bijdrage kunnen leveren.'

Het Directiecomité van Fortis Bank wordt uitgebreid met Alain Deschênes (Chief Information Officer Fortis) en Luc Henrard (Chief Risk Officer Fortis). Deze benoemingen gebeuren in opvolging van respectievelijk Jean-Pierre Cardinael (met pensioen vanaf januari 2006) en Patrick Evrard (nieuwe functie buiten Fortis sinds oktober 2005).

Alain Deschênes (46) is per 1 februari 2005 benoemd tot Chief Information Officer (CIO) van Fortis, en rapporteert rechtstreeks aan de Chief Operating Officer (COO). Hij heeft de Canadese nationaliteit, heeft een B.Sc. in Computer Science van de Université de Montréal en doorliep het Executive Management Development Program van de London Business School. Voordat hij bij Fortis in dienst kwam, was hij Vice-President & Director van de Boston Consulting Group in Parijs en Londen. Daarvoor was hij werkzaam bij Alcatel als CIO en bij Group BNP Paribas als Deputy CIO, waar hij verantwoordelijk was voor IT Operations en Global Infrastructure. Alain Deschênes is in zijn huidige functie verantwoordelijk voor visie, strategie, leiderschap en management op het gebied van informatiesystemen en -technologie.

Luc Henrard (49) is de Chief Risk Officer van Fortis en hij rapporteert direct aan de Chief Operating Officer (COO). Hij behaalde zijn titel van burgerlijk ingenieur aan de Université Catholique de Louvain (UCL) in België en zijn Master of Business Administration aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). Voordat Luc Henrard in zijn huidige functie werd benoemd, was hij onder meer hoofd van de dealingroom van de voormalige Generale Bank in Tokio, secretaris van het ALM Committee, hoofd van de afdeling ALM bij de Generale Bank en lid van het Credit Management Team van Fortis Bank. Luc Henrard heeft de afgelopen zes jaar op groepsniveau gewerkt aan de ontwikkeling van een intern risico-, kapitaal- en waardebeheerkader voor de Fortis organisatie. Luc Henrard onderwijst daarnaast risicobeheer aan de Facultés Universitaires Notre Dame de la Paix (Namen) en de Université Catholique de Français (UCL).

De Raad van Bestuur van Fortis Bank wordt uitgebreid met Lode Beckers als onafhankelijk bestuurder. Hij is tevens benoemd als lid van het auditcomité.

Lode Beckers (55), Licentiaat in de Rechten en in de Politieke Wetenschappen (KU Leuven), heeft een loopbaan opgebouwd in de financiële sector, waaronder 28 jaar bij Citibank in 7 landen, bij een in Parijs gevestigde private bank, en als oprichter van een eigen adviesbedrijf dat zich richt op de op de EU gerichte strategische en organisatorische vraagstukken.

Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 30,9 miljard (31/10/2005) en circa 55.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0) 2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 20

Picture Luc Henrard

Picture Alain Deschênes

Picture Lode Beckers

PDF versie van het persbericht