Gemeente Amsterdam

Amsterdamse onderzoeken

25 november 2005
---
De Dienst O&S, het onderzoeksbureau van de gemeente Amsterdam. Heeft afgelopen week drie belangrijke onderzoeken gepresenteerd. 1. De Burgermonitor: een jaarlijks onderzoek naar de sociale en politieke betrokkenheid van de Amsterdammers. Een zo gezegd uitgebreid: ´Hoe voelen we ons?´-onderzoek 2. Amsterdam in Cijfers: jaarboek met de belangrijkste statistische informatie over Amsterdam. Vragen als: hoeveel Amsterdammers zijn er, hoeveel mensen werken/gaan naar school en hoeveel fietsen zijn er. 3. Bevolkingsprognoses: voorspellingen over de groei en ontwikkeling van de bevolking Baby Tim eet een appel

Burgermonitor

Elk jaar opnieuw meet de Burgermonitor hoe Amsterdammers zich thuis voelen in de stad. Hoe serieus nemen Amsterdammers hun medeverantwoordelijkheid voor de Amsterdamse samenleving? En hoe kijken ze tegen het gemeentebestuur en de stadsdelen aan, de plekken waar de stad bestuurd wordt? Meer informatie over de Burgermonitor.

Amsterdam in Cijfers

Het jaarboek Amsterdam in Cijfers van de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam is verschenen. De 111e editie van het jaarboek bevat statistische informatie en onderzoeksgegevens over Amsterdam, de regio, de vier grote steden en Nederland. Meer informatie over Amsterdam in Cijfers.

Bevolkingprognoses

De groei van het aandeel Amsterdammers dat oorspronkelijk niet uit Nederland komt, zwakt af in de komende jaren. Dit blijkt uit de nieuwste bevolkingsprognoses van O+S. Jarenlang gaven de prognoses aan dat het percentage etnische minderheden in Amsterdam vóór 2030 groter zou zijn dan het aandeel Nederlanders en mensen uit andere westerse landen. De jongste cijferslaten echter zien dat dit niet het geval zal zijn.