Gemeente Helden

Voortgang project ´Herinrichting Steenstraat´

Op woensdagmorgen 9 november 2005 is het startsein gegeven voor de uitvoering van het project ´Herinrichting Steenstraat´. Het project wordt in vier fases uitgevoerd. De eerste fase bestaat uit de vervanging van de riolering en de rijbaanconstructie rotonde Everlo en een klein gedeelte van de Steenstraat. Tijdens de aanleg van de riolering in de rotonde Everlo is geconstateerd dat een aantal bestaande nutsleidingen op gelijke hoogte liggen met de nieuwe geplande riolering. De hoogteligging van bestaande nutsleidingen zijn niet bekend en moeten ter plekke bepaald worden. Dit betekent dat een aantal niet geplande maatregelen door de nutsbedrijven uitgevoerd moesten worden.

Bij de aanleg van de nieuwe riolering is het noodzakelijk een bronnering toe te passen. Bij het oppompen is geconstateerd dat dit water verontreinigd was met diesel. Uit navraag blijkt dat in omgeving woning Kömhoff, Steenstraat 7 / 9 een voormalig tankstation heeft gestaan. Waarschijnlijk is dit de oorzaak van de verontreiniging. Dit betekent dat hier een grondsanering plaats moet vinden.

Werkplanning

Rotonde Everlo;

Voor de uitvoering van fase 1 waren drie weken gepland. Deze drie weken zijn reeds voorbij. Door bovengenoemde constateringen is een achterstand van circa twee weken in de planning ontstaan. In overleg met de aannemer is besloten om alle inspanning te richten op de uitvoering van rotonde Everlo, om zodoende het wegvak Kennedylaan/Ninnesweg zo snel mogelijk open te stellen. Volgens de nieuwe planning zijn deze werkzaamheden in week 50 afgerond.

Riolering Steenstraat;

Omdat de aannemer, na afronding van de werkzaamheden rotonde Everlo, op een andere locatie met uitvoering riolering Steenstraat kan beginnen, zal de uitvoering van de grondsanering geen grote vertraging in de werkplanning veroorzaken. Na de kerstvakantie gaat de aannemer verder met het leggen van de riolering tot het Everloplein. Het uitbreken van de bestaande rijbaan gebeurt in fases, zodat de overlast voor aanwonende tot een minimum wordt beperkt.

25-11-2005 09:29