Ingezonden persbericht

Novemberrain 2005

Cultureel festival met onder ander Bettie Serveert en Taal in Beweging

ZWOLLE, 20051101 -- Van 25 november tot en met 3 december 2005 vindt de vijfde editie van het jaarlijks terugkerende culturele festival Novemberrain plaats. Ook dit jaar is de Broerenkerk het decor van bijzondere optredens op het gebied van theater, film, muziek en literatuur.


· Op vrijdag 25 november gaat het festival van start met een akoestisch optreden van Bettie Serveert. Deze Nederlandse band bestaat al sinds 1991 en heeft ook in het buitenland faam verworven met hun mooie rocksongs.

· Zaterdag zal het avondvullend programma 'Taal in beweging' plaatsvinden, waarin literatuur, muziek en film een belangrijke rol vervullen. Zo zal Kluun, bekend van onder andere Komt een vrouw bij de dokter, komen vertellen over de betekenis van de songteksten die hij gebruikt in zijn werk. Valerie van Leersum en Gerco Aerts komen met hun geluidsvoorstelling Vissermannen. Verhalen van vissemannen over het avontuur, romantiek, maar ook frustraties en ontberingen.
Willem van Ekeren zal zijn combinatie van gedichten van Charles Bukowski en muziek van J.S. Bach ten gehore brengen en NO Blues, waarin folk-blues en traditionele Arabische muziek verenigd worden, geeft een concert. Filmtheater Fraterhuis stelt voor deze gelegenheid een speciaal programma samen met tien markante filmdialogen. En dit zijn nog maar enkele van de voorstellingen die voor deze avond gepland staan.
Er zijn veel boeken geschreven waarin eten een belangrijke rol speelt. Het gehele weekend zijn daarom lekkere hapjes te krijgen die geïnspireerd zijn op deze literatuur.

· Op zondag is het tijd voor een heuse quiz: Plato's popquiz special. Voor de muziekliefhebbers een goede gelegenheid om te testen hoeveel kennis ze werkelijk in huis hebben! Arjan Domhof van Plato Zwolle stelt de quiz samen.

· Er zal van maandag- tot en met donderdagavond een jeugdtheatervoorstelling plaatsvinden, gebaseerd op Hoe overleef ik de brugklas?, een boek van Francine Oomen. Overdag zijn er besloten voorstellingen voor scholen, 's avonds zijn ze ook voor het overige publiek toegankelijk.

· Het festival wordt op zaterdag 3 december afgesloten met de danceparty Lipgloss the movies.

Voor meer informatie over de inhoud van het programma en voorverkoopadressen kunt u de website van het festival bezoeken: www.novemberrain.nl.




Annemieke Fokkert