Ingezonden persbericht


Uitnodiging Keramiekbal

Met veel genoegen nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij het eerste Nederlandse Keramiekbal.

Tijdens dit spectaculaire event op vrijdag 25 november 2005 zal de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Mr. Medy C. van der Laan, de eerste Nederlandse Keramiekprijs uitreiken. De tweejaarlijkse prijs van 15.000,- euro, een initiatief van Stichting Den Bosch Keramiekstad, gaat naar een architect, vormgever of beeldend kunstenaar die van grote betekenis is geweest voor de toepassing van keramiek in zijn of haar discipline.

Het belooft een verrassende avond te worden vol 'keramisch entertainment'. Tijdens de vier gangen van het diner zullen alle ca. 380 gasten een helder beeld voorgeschoteld krijgen van de internationale actuele ontwikkelingen in de wereld van de keramiek. Naast diverse visuele presentaties is er een 'keramische catwalkshow', de presentatie van een speciaal ontworpen etagere door Marcel Wanders, de overhandiging van het eerste exemplaar van de internationale publicatie 'The Ceramic Process' en natuurlijk de uitreiking van de Keramiekprijs. Na deze uitreiking is er een swingend feest.

In het provinciehuis zullen naast diverse theatrale en prachtige gedekte tafels vele presentaties te bewonderen zijn van keramisch werk. Daarnaast is er een mogelijkheid om eigen keramisch werk te presenteren, hievoor kunt u contact opnemen met de organisatie.

Aanmelden voor het Keramiekbal

Datum vrijdag 25 november 2005

Lokatie Provinciehuis 's-Hertogenbosch, Brabantlaan 1

Aanvang 17.30 uur (feest tot ca. 01.00 uur)

Toegangskaart 125,- euro

Aanmelden voor deze avond kan door een e-mail met uw contactgegevens (naam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer) te sturen naar info@uniquole.nl.

Bedrijven die belangstelling hebben om het keramiekbal te sponsoren kunnen contact opnemen met de organisatie. De prijs voor een gesponsorde tafel is 4.000 euro. Dit bedrag is opgebouwd uit 10 zitplaatsen a 125,- euro en een profileringspakket a 2.750 euro ten goede van uw bedrijf.

U bent van harte welkom.

Koos de Jong, directeur Europees Keramisch Werkcentrum

Nicole, Uniquole tentoonstellingen en pr Nederlands ontwerp

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie, Uniquole tentoonstellingen en pr Nederlandse ontwerp, tel 06 50 25 39 61 of info@uniquole.nl.

Note: Het keramiekbal en de tweejaarlijkse Keramiekprijs worden op initiatief van Koos de Jong, directeur van het Europees Keramisch Werk Centrum, georganiseerd door de Stichting Den Bosch Keramiekstad (DBKS). Hieraan nemen vier in 's-Hertogenbosch gevestigde instellingen deel, die elk op hun eigen wijze professioneel actief zijn op het gebied van moderne keramiek, te weten: het Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst en Design (presentatie), het Europees Keramisch Werkcentrum (onderzoek), de Academie voor Kunst en Vormgeving / St. Joost (onderwijs) en Cor Unum (productie).