Ingezonden persbericht

Win met uw recept bij Berends bloemsierkunst in Mill

MILL, 20051025 -- Koken met bloemen? Kruiden en specerijen kopen in een bloemenwinkel? Een kok die kookt in een bloemenzaak?


Stuur of mail uw recept voor 15 november naar Berends bloemsierkunst Hoogstraat 5 5451 BH In Mill info@berendsbloemsierkunst.nl . Onder alle inzendingen zullen leuke prijzen verloot worden.

Het klinkt in eerste instantie wellicht wat vreemd: 'Koken met bloemen? Kruiden, thee en specerijen kopen bij een bloemenwinkel?' Maar toch is het echt zo. Ralf en Bianka Berends hebben in hun bloemenwinkel in Mill een assortiment aan verse kruiden, kruidenolie, kruidenazijn, eetbare bloemen, specerijen, kruidenthees en andere delicatessen. "Het zijn natuurproducten net als de bloemen en planten die wij al jaren in onze winkel hebben," aldus Ralf Berends. "Vandaar dat er al enige tijd een flink assortiment van deze producten te vinden is in onze winkel".

Om het publiek te laten zien en proeven wat er zoal mogelijk is met deze biologische en natuurlijke kruiden en specerijen, heeft Berends bloemsierkunst een heuse kok uitgenodigd. Millenaar en kok Jeroen van den Heuvel, zal op vrijdag 25 en zaterdag 26 november in de winkel een kookdemonstratie geven. Jeroen werkt in het dagelijkse leven als kok bij party catering Verstraten in Uden. "Het lijkt mij een echte uitdaging om het publiek te laten proeven wat er allemaal kan met deze producten," zegt Jeroen. "De afgelopen tijd heb ik zelf al diverse gerechten gemaakt en bedacht met deze kruiden, maar ik ben razend benieuwd wat anderen er mee doen en gedaan hebben."

Vandaar dat Berends bloemsierkunst een aantal prijzen beschikbaar heeft gesteld voor de gene met een origineel, lekker, verrassend of juist makkelijk en snel te bereiden recept. Jeroen van den Heuvel zal de recepten maken en keuren en de winnende gerechten uiteraard ook tijdens de "Culinaire kerstshow" op vrijdag 25 (van 09.00 uur tot 21.00 uur) en zaterdag 26 november (van 09.00 uur tot 17.00 uur) laten proeven.

Via de website www.berendsbloemsierkunst.nl en www.artisani.be kunt u meer informatie vinden over deze producten en zien waarmee u uw recepten kunt maken. Stuur het recept (of recepten) voor 15 november naar Ralf en Bianka Berends Hoogstraat 5 5451 BH in Mill. Mailen kan naar info@berendsbloemsierkunst.nl .




Ralf Berends