Gemeente Amsterdam

Fietsknipactie Stationseiland

27 oktober 2005
---
Stationseiland

Deze week zijn de fietsen in de fietsflat op het Stationseiland voorzien van een rode waarschuwingssticker. Fietsen die op 25 november nog een waarschuwingssticker hebben, worden verwijderd.

Fietssticker De stallingsruimte op het Stationseiland is beperkt vanwege de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden. Daarom is het nodig de ruimte die er is zo goed mogelijk te gebruiken.

Sinds 2002 geldt dat op het Stationseiland fietsen niet langer dan 28 aaneengesloten dagen op dezelfde plaats gestald mogen worden. Deze regel is ingevoerd om ervoor te zorgen dat de ruimte die er is, ook kan worden gebruikt voor dagelijkse reizigers.

Fietsers die hun fiets wel langer dan 28 dagen aaneengesloten op het Stationseiland willen laten staan, kunnen gebruik maken van de twee betaalde fietsenstallingen aan de oost- en westzijde van het Stationsgebouw.

Als je fiets een sticker heeft, zorg er dan voor dat je die eraf haalt vóór de datum die op de sticker staat. Verwijderde fietsen gaan naar de AFAC, de Amsterdamse Fietsafhandelcentrale. Daar kunnen fietsen opgehaald worden op vertoon van fietssleutel en identiteitsbewijs. Het is ook mogelijk de fiets voor EUR10.- te laten thuisbezorgen.

www.stationseiland.nl

www.afac.amsterdam.nl